Ο προπονητής της Παρτιζάν Βελιγραδίου, Αντρέα Τρινκέρι, επέστρεψε στην πατρίδα του, το Μιλάνο, πριν από μία εβδομάδα και παραχώρησε συνέντευξη στο ιταλικό Kurir.
Αρχικά είπε: "Το Μιλάνο είναι η πόλη των νεκρών. Μπορείς να πας στο σούπερ μάρκετ, αλλά εκεί περιμένεις 2-3 ώρες για να μπεις. Τώρα έβγαλαν και κάποιες εφαρμογές στα κινητά με τις οποίες θα ελέγχουν την κίνηση των πολιτών. Εγώ επέστρεψα από τη Σερβία πριν από μία εβδομάδα και πρέπει να μείνω σε αυστηρή καραντίνα για ένα διάστημα, οπότε δεν πάω πουθενά".
H Iταλία έχει 147.577 κρούσματα και 18.849 νεκρούς: "Προσπαθώ να μην κοιτάζω τα νούμερα, ο καθένας μπορεί να τα ερμηνεύει κατά το δοκούν. Αν το έκανα θα έπεφτα σε κατάθλιψη. Θα περάσει, εκλαμβάνω την πανδημία ως ένα μήνυμα. Μήνυμα για τον τρόπο που ζούμε σε αυτόν τον πλανήτη. Ακόμη και τώρα βλέπεις πως συμπεριφέρονται κάποιοι. Είναι ηλίθιοι και ανεύθυνοι. Εδώ στην Ιταλία, στις ΗΠΑ, στη Σερβία, παντού τα ίδια".
Για τους παίκτες του: "Τους παίρνω τηλέφωνο σε καθημερινή βάση, αλλά το μπάσκετ είναι το τελευταίο πράγμα για το οποίο μιλάμε. Θέλω να ξέρω πως περνάνε μέσα σε όλο αυτό. Ακόμα τους λέω πόσο καλοί ήμασταν, πόσο καλά παίξαμε σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που καταφέραμε όλοι μαζί. Αναξέαρτητα από το πως θα τελειώσουν όλα αυτά εγώ θα τους θυμάμαι για πάντα".








