11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τρεβίζο-Λαύριο 87-72: «Κατέρευσε» στην 4η περίοδο (pics,vids)

Το Λαύριο πάλεψε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά στην τελευταία περίοδο αδίκησε τον εαυτό του, έμεινε από δυνάμεις και εν τέλει ηττήθηκε με 87-72 από την Τρεβίζο στην Pala Verde Arena. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη μετά το καλό ξεκίνημα, έμεινε κοντά μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, όμως ίσως οι 16 μέρες απουσίας από τα παρκέ στοίχησαν.Πολύ καλό ντεμπούτο  για το Λαύριο ο Κόρεϊ Σάντερς που τελείωσε με 17 πόντους, ενώ για την ελληνική ομάδα πάλεψε και ο Τζέρι Σμιθ με άλλους 17. Οι Ιταλοί είχαν εξωπραγματικά ποσοστά έξω από τα 6,75 (12/24 τριπ), οι Χένρι Σιμς (22 πόντους,8 ριμπάουντ) και Τόμας Σίμσα (19 πόντους, 5/6 τριπ) ήταν φανταστικοί και οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη. . Πλέον το Λαύριο θα τα παίξει όλα για όλα στην ρεβάνς στο ΣΕΦ (18/12), για να διεκδικήσει την πρόκριση ξανά στην Ιταλία.

 

Το Λαύριο μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένο στην αναμέτρηση. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έλεγχε τον ρυθμό σε μια μονομαχία ψηλών και από τις δύο ομάδες. Οι Χένρι Σιμς (9 πόντους) και Δημήτρης Κακλαμανάκης ( 6πόντοι) αντάλλαζαν καλάθια στις αρχές του αγώνα, με την Ελληνική ομάδα να αποκτά ένα μικρό προβάδισμα 14-18 στο έβδομο λεπτό. Κάπου εκεί ο Τόμας Ντίμσα ανέλαβε δράση και με τρία σερί δικά του τρίποντα, έβαλε μπροστά τους Ιταλούς με 23-20 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του παιχνιδιού ήταν η Τρεβίζο να προσπαθεί να απομακρυνθεί και το Λαύριο να κρατάει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο Ματ Ουίλιαμς που είχε τρία τρίποντα στην δεύτερη περίοδο. Παρόλα αυτά, με τρίποντο του Μπαρτολάνι λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι έφτασαν στη μεγαλύτερη διαφορά του +8 με τις δύο ομάδες να πάνε στην ανάπαυλα με το σκορ στο 44-36. Στην επανάληψη το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Το Λαύριο προσπαθούσε να μείνει κοντά στους Ιταλούς όμως αυτοί συνήθως έβρισκαν τις λύσεις έξω από τα 6,75. Η διαφορά στο 26' έφτασε στο +11 όμως κάπου εκεί ανέλαβε δράση για την Ελληνική ομάδα ο Τζέρι Σμίθ. Έκανε την αρχή για ένα σερί 12-7 που έκανε το Λαύριο κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο -6, με το σκορ στο 63-57 και όλα θα κρίνονταν στην κρίσιμη τελευταία περίοδο. Κάπου εκεί όμως πως η ομάδα του Λαυρίου έμεινε από δυνάμεις και παραδόθηκε άνευ όρων στις ορέξεις των Ιταλών στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η περίοδος έληξε με σκορ με 24-15 και κάπως έτσι η Τρεβίζο έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Τόμας Ντίμσα. Ο Λιθουανός γκαρντ ήταν «καυτός», σημείωσε πέντε τρίποντα και ήταν αυτός που με εννιά σερί πόντους στο τέλος της πρώτη περιόδου έβαλε μπροστά την Τρεβίζο, η οποία από εκείνο το σημείο και μετά δεν έχασε ξανά το προβάδισμα. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η άμυνα του Λαυρίου δεν μπορούσε να βρει αντίδοτο για την ευστοχία των Ιταλών από το τρίποντο. Σημείωσαν 12/24 (50%) ενώ οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν την αναμέτρηση με 8/25 ήτοι ποσοστό 32%.

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ