24.9 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Τρίτη θέση για τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου (pics)

Η Δάφνη Αγίου Δημητρίου κατάφερε να πάρει τη νίκη από τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας με 78-64. Σε μία αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό και πίεσε σημαντικά τις παίκτριες του Αντώνη Μπουμπού, αποδεικνύοντας πως του αξίζει μία θέση στην Α1 Γυναικών. Η Δάφνη Αγίου Δημητρίου έμεινε σοβαρή στα τελευταία λεπτά και πήρε την τρίτη θέση αποδεικνύοντας με τη σειρά της πως δεν βρέθηκε τυχαία στη διοργάνωση, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική της μέχρι τώρα πορεία στο πρωτάθλημα.

H Δάφνη Αγίου Δημητρίου έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στο παιχνίδι με ένα σερί 10-0, με τις "πράσινες" να μην καταφέρνουν να σκοράρουν μέχρι το 3' της αναμέτρησης, όταν η Σλούκα άνοιξε το λογαριασμό με ένα εύστοχο δίποντο για το 10-2. Η κυριαρχία της Δάφνης συνεχίστηκε σε όλο το δεκάλεπτο με τη διαφορά να φτάνει στους 18 (27-9). Το τελικό 27-13 διαμόρφωσε η Άσπα Καλαμπάκου με εύστοχο σουτ δύο πόντων. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε ταχύτητες στο δεύτερο δεκάλεπτο με τις παίκτριες του Γιώργου Καντζιλιέρη να προσπαθούν σημαντικά να μειώσουν και να διορθώσουν τη "ζημιά" της πρώτης περιόδου. Η Καλαμπάκου ήταν καθοριστική για τον Παναθηναϊκό σε αυτή την περίοδο, η προσπάθειά της ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να κάνει τον Παναθηναϊκό να πλησιάσει σημαντικά τη Δάφνη. Το τελικό 48-33 του ημιχρόνου, διαμόρφωσε η Κασάνδρα Μπράουν με εύστοχο τρίποντο.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε σημαντικά. Ο Παναθηναϊκός με ένα σερί 13-0 έφτασε τη διαφορά στο -4 (52-48), ενώ η ισοφάριση ήρθε λίγο αργότερα με ένα άλλο σερί, αυτή τη φορά 8-0 και την Μούλη να κλείνει το δεκάλεπτο στο ισόπαλο 58-58 με καλάθι δύο πόντων. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που θα έκρινε και τον νικητή, και εκεί η Δάφνη Αγίου Δημητρίου πάτησε γκάζι και ανέβασε εκ νέου τη διαφορά της. Με ένα νέο σερί 12-0 η διαφορά πήγε στο +12 (72-60) και το τελικό 78-64 διαμόρφωσε η Κασάνδρα Μπράουν με μία εύστοχη βολή.

Δεκάλεπτα: 27-13, 48-33, 58-58, 78-64

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ:

Κασάνδρα Μπράουν και Ομπέρα Τσίντομ ήταν οι δύο παίκτριες που ηγήθηκαν της Δάφνης Αγίου Δημητρίου στη νίκη της απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η πρώτη πέτυχε 27 πόντους με 11 ριμπάουντ ενώ η δεύτερη είχε 22 πόντους με 13 ριμπάουντ, πετυχαίνοντας συνολικά τους 49 από τους 78 πόντους  της Δάφνης.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Η μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ ήταν καθοριστική για τη νίκη της Δάφνης Αγίου Δημητρίου, η οποία μάζεψε συνολικά 34 ριμπάουντ την ώρα που οι "πράσινες" πήραν μόνο 24.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης  ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ