21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τρίποντο πάρτι της Ζαλγκίρις στο Μιλάνο (pic,vids)

Σαν σίφουνας πέρασε από το Μιλάνο η Ζαλγκίρις, κερδίζοντας 94-62 την απογοητευτική Αρμάνι. Οι παίκτες τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ του "Φόρουμ", βλέποντας σαν βαρέλι το καλάθι των Ιταλών (13/20 τρίποντα).

Δύο πρωταγωνιστές είχε το πρώτο δεκάλεπτο για την Αρμάνι. Ο Γκάουντλοκ είχε σημειώσει 9 πόντους και ο Μίτσοφ 7, οδηγώντας την ομάδας τους απέναντι στους Λιθουανούς, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Η καλή κυκλοφορία της Ζαλγκίρις (9 ασίστ) της χάρισε το προβάδισμα με 25-20 ύστερα από buzzer beater του Ουλανόβας.

Και δεν ήταν μόνο η δημιουργία. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους είχε κυριαρχήσει στα ριμπάουντ ενώ ήταν και ιδιαίτερα εύστοχη. Ο Πιανιτζιάνι δεν έβρισκε τον τρόπο να σταματήσει την Ζαλγκίρις που ξέφυγε στο πρώτο ημίχρονο με 50-31 και έβαλε τις βάσεις για μια άνετη και επιβλητική νίκη.

Οι Λιθουανοί συνέχισαν το πάρτι τους, μαζεύοντας τις χαμένες μπάλες και βρίσκοντας σταθερά τον  στόχο. Ο Μιλάκνις ανέβασε στροφές, ο Γιανκούνας ήταν σταθερός και η Ζαλγκίρις δεν… έσβηνε με τίποτα, προηγούμενη 66-41 στο 27’. Σπουδαία ήταν και η συνεισφορά του Ντέιβις που ήταν άψογος με 12 πόντους (4/4 δίποντα, 4/4 βολές), 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Η συντριβή που ερχόταν για την Αρμάνι οδήγησε σε μερικές αποδοκιμασίες στο «Φόρουμ» πριν οι Μιλανέζοι σιωπήσουν μπροστά στο τραγικό θέαμα της ομάδας τους και το τελικό 94-62 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Λιθουανική πολυφωνία: Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά έξι παίκτες των νικητών τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων. 13 πέτυχε ο Γιανκούνας, από 12 οι Ντέιβις και Πάνγκος, από 11 οι Τουπάν και Μιλάκνις ενώ 10 είχε ο Ουλανόβας.

Με την γλώσσα των αριθμών: Η ευστοχία της Ζαλγκίρις από τα 6.75μ ήταν εκνευριστική. Οι Λιθουανοί ολοκλήρωσαν το ματς με 13/20 τρίποντα! Επιπλέον μοίρασαν ιδανικά το παιχνίδι, δίνοντας 23 ασίστ έναντι 9 των Ιταλών.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ