21.4 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Τρίποντη καταιγίδα και… 1-0 για ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ ήταν καταιγιστική στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε σε άνετη νίκη με 94-68 επί της Μπασκόνια στη Μόσχα, με την οποία άνοιξε το σκορ σε αυτή τη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ κράτησε όρθια την ομάδα στο πρώτο μέρος και έσυρε το χορό στο σόου της τρίτης περιόδου, που επέτρεψε στην ΤΣΣΚΑ να διατηρήσει το πλεονέκτημα έδρας που έχει απέναντι στην Μπασκόνια, η οποία πάλεψε στο πρώτο μέρος, αλλά κατέρρευσε στο δεύτερο.

Η Μπασκόνια μπήκε στον αγώνα χωρίς κανένα φόβο και κοίταξε στα μάτια την ΤΣΣΚΑ ποντάροντας στην καλή παρουσία του Πουαριέ μέσα στις ρακέτες και τον έλεγχο των ριμπάουντ. Η ΤΣΣΚΑ ενώ προσπάθησε να χτυπήσει μέσα στο ζωγραφιστό, έχοντας παράλληλα αρκετά καλά ποσοστά στα σουτ που επιχειρούσε, δεν κατάφερνε να ανανεώνει επιθέσεις και καθώς δεν μπορούσε να ανοίξει το ρυθμό, δεν μπορούσε και να ξεφύγει στο σκορ.

Μια δυο φορές πήρε διαφορές τεσσάρων πόντων, τις οποίες η Μπασκόνια κάλυψε γρήγορα με τον Σιλντς να δίνει πολλές λύσεις στο σκοράρισμα, ειδικά στη δεύτερη περίοδο. Ο Ροντρίγκεθ από την άλλη ήταν η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση της ΤΣΣΚΑ, η οποία προηγήθηκε με 30-26 στο 12', η Μπασκόνια με ένα 9-2 πέρασε μπροστά με 35-32 στο 16', αλλά τελικά ήταν η ρωσική ομάδα αυτή που έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 44-40.

Στην τρίτη περίοδο το σκηνικό άλλαξε, κυρίως επειδή η ΤΣΣΚΑ άρχισε να βάζει τρίποντα με ρυθμό... πολυβόλου. Ο εκπληκτικός Ροντρίγκεθ έβαλε τρία, ο Κουρμπάνοφ άλλα δύο και ο Κλάιμπερν ένα μέσα σε διάστημα έξι λεπτών και η Μπασκόνια έδειξε να πέφτει στο καναβάτσο. Το σκορ στο 26' έγινε 66-49 με την ΤΣΣΚΑ να παίρνει καθαρά το πάνω χέρι και την Μπασκόνια να μοιάζει εγκλωβισμένη, καθώς μόνο ο Σιλντς σκόραρε, ενώ σταδιακά άρχισε να χάνει και τη μάχη των ριμπάουντ και να καταρρέει.

Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε πολύ καλύτερη άμυνα σε αυτό το διάστημα, πίεσε στην περιφέρεια και έκλεισε καλά τη ρακέτα της, με αποτέλεσμα, από τη στιγμή που είχε και επιθετικό οίστρο, να κυριαρχήσει πλήρως. Με ένα ακόμα τρίποντο του Μπολομπόι ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (73-52) και βρέθηκε αγκαλιά με τη νίκη.

Η τελευταία περίοδος άρχισε με ένα 5-0 της Μπασκόνια μέσα σε 40'', που μείωσε το σκορ σε 73-57 και ανάγκασε τον Δημήτρη Ιτούδη να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Μετά το τέλος του οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ ανέκτησαν την αμυντική τους συνέπεια, επανέφεραν γρήγορα τη διαφορά στα επίπεδα των 20 πόντων και έφτασαν χωρίς άλλα προβλήματα στην νίκη, με τον Νάντο Ντε Κολό να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το διάστημα.

Ο ΜΠΟΜΠΕΡ: Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ έδωσε το σύνθημα για την τρίποντη καταιγίδα του δευτέρου ημιχρόνου, που απέβη καθοριστική για την έκβαση του αγώνα. Τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους, 5/6 τρίποντα, αλλά και 5 ασίστ, που φανερώνουν τη συμβολή του και στο κομμάτι της δημιουργίας.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΤΣΣΚΑ είχε 13/23 τρίποντα και η Μπασκόνια 8/29. Μεγάλη διαφορά 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ