21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το Eurocup… του Ουίλμπεκιν! (vids)

Με τον Σκότι Ουίλμπεκιν να είναι ο ηγέτης της, όπως και σε όλη τη σεζόν στο Eurocup, η Νταρουσάφακα σήκωσε την κούπα στο σπίτι της, υποτάσσοντας στο δεύτερο τελικό με 67-59 τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Αν υπάρχει ένα πρόσωπο, στο οποίο θα απεικονίζεται το φετινό Eurocup, αυτό είναι του Σκότι Ουίλμπεκιν. Ο Αμερικανός γκαρντ πήρε από το χέρι την Νταρουσάφακα και την οδήγησε στον τίτλο, κερδίζοντας και στο δεύτερο τελικό της διοργάνωσης τη Λοκομοτίβ Κουμπάν με 67-59, χρωστώντας του πολλά. Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα το break του πρώτου αγώνα στο Κράσνονταρ και με τον σπουδαίο Ουίλμπεκιν να φτάνει τους 28 πόντους (3/4 δ., 5/8 τρ., 7/8 β.) και να κερδίζει... τον Τζο Ράγκλαντ, που με 18 πόντους με 7/17 σουτ, προσπάθησε επί της ουσίας να... ανατρέψει μόνος του το ματς για τη «Λόκο».

Με αυτή της την επιτυχία, φυσικά, η Νταρουσάφακα πήρε και το εισιτήριο για την επόμενη Ευρωλίγκα.

Το παιχνίδι

Ο Ουίλμπεκιν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο πρώτο ημίχρονο. Σκοράροντας... με κάθε τρόπο, ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ κατάφερε να σημειώσει 19 πόντους και να είναι σαφώς το πρόσωπο του αγώνα από πολύ νωρίς, με το τρίποντο του Οζμιζράκ στη λήξη του ημιχρόνου, που μπήκε για μία ειδική κατάσταση, να διαμορφώνει το 39-33 της ανάπαυλας.

Η διαφορά έφτασε και στο +10 για την τουρκική ομάδα, με τον Κάμινγκς να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και τον Ουίλμπεκιν να ευστοχεί από τη γραμμή των βολών, αντισταθμίζοντας έτσι τη δράση του Ράγκλαντ στην αντίπερα όχθη (55-45). Ο τελευταίος, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τον ίδιο πρωταγωνιστή, ο Μπλατ αναγκάστηκε στο να πάρει τάιμ άουτ με 3:41 για το τέλος της αναμέτρησης, βλέποντας τη διαφορά να κόβεται στα μισά (58-53). Μετά από επτά λεπτά «ξηρασίας», ο Ουίλμπεκιν θα «ξεκολλούσε» την Νταρουσάφακα, με τρίποντο που διαμόρφωσε το 61-54, με δύο λεπτά να απομένουν για τη λήξη. Εκεί ουσιαστικά «σκότωσε» τη «Λόκο», με τους γηπεδούχους να κρατούν το υπέρ τους προβάδισμα με άνεση στο φινάλε.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ