24.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Το BCL πιο δυνατό από ποτέ

Το Basketball Champions League ανακοίνωσε τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση της σεζόν 2019-2020 και προέκυψαν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν στην εξέλιξή του χρόνο με το χρόνο.

Το φετινό ρόστερ των ομάδων του BCL είναι το καλύτερο από πλευράς θέσεων ομάδων που έχει εμφανιστεί στην ιστορία του, είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως από τις 24 ομάδες που θα συμμετάσχουν κατευθείαν στους ομίλους οι 18 βρέθηκαν φέτος στην πρώτη πεντάδα του εγχώριου πρωταθλήματος, ενώ από τις συνολικά 48 ομάδες που θα σταθούν στην αφετηρία, συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών, οι 16 είναι πρωταθλήτριες στις χώρες τους. Επίσης, οκτώ εξ αυτών διεκδίκησαν τον τίτλο εντός συνόρων, παίρνοντας μέρος στον τελικό των εγχώριων πρωταθλημάτων, κι άλλες οκτώ έφθασαν μέχρι τους «4», αλλά αποκλείστηκαν από τον τελικό.

Σε μια γενική ματιά, οι ομάδες του Basketball Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου βρέθηκαν στην πρώτη τριάδα στο 83% των εθνικών λιγκών. Από τις 48 ομάδες, οι 46 συμμετείχαν στα πλέι οφ των χωρών τους και οι 23 από τις 24 της κανονικής περιόδου. Συνολικά, στο φετινό BCL θα εκπροσωπηθούν 28 χώρες χάρη στη λογική της ελεύθερης και όχι περιορισμένης πρόσβασης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που υιοθετεί η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Πάγια τακτική της FIBA, άλλωστε, είναι η έξοδος στα ευρωπαϊκά παρκέ να αποτελεί προνόμιο για τις ομάδες που την εξασφάλισαν μέσα από το πρωτάθλημά τους και όχι με εγγυημένα συμβόλαια ή κάρτες ελευθέρας.

Το BCL για ακόμα μία χρονιά θα προσφέρει ένα εκατ. ευρώ στην ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο, που κι αυτό αποτελεί ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για τους συμμετέχοντες. Το Φάιναλ Φορ θα γίνει και πάλι στην έδρα μίας εκ των τεσσάρων φιναλίστ, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, με την Τενερίφη να το φιλοξενεί στο Σαν Κριστομπάλ, την ΑΕΚ στην Αθήνα και την Αντβέρπ στην Αμβέρσα. Θυμίζουμε πως η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει στις 17 Σεπτεμβρίου, με την έναρξη των προκριματικών, ενώ η κανονική περίοδος θα ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από την «Ένωση», το Περιστέρι και τον ΠΑΟΚ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ