26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το 21-0 δείχνει φιέστα για τον Ηρακλή

Τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ της Α2 αρχίζουν σήμερα και θεωρητικά τουλάχιστον, η διαδικασία των αγώνων που θα αναδείξει την ομάδα που θα κερδίσει το δεύτερο εισιτήριο ανόδου στην Basket League, θα έχει το μικρότερο ενδιαφέρον. Ποιος από τους Χαρίλαο Τρικούπη, Καρδίτσα και Καστοριά μπορεί να νικήσει τρεις συνεχόμενες φορές τον Ηρακλή;

 


Οι “κυανόλευκοι” με την παρακαταθήκη του 2-0 απέναντι τόσο στον σημερινό αντίπαλο τους, όσο και σε αυτούς που θα κοντραριστούν στο άλλο ζευγάρι των πλέι οφ, μόνο αν επιδείξουν τάσεις αυτοχειρίας θα χάσουν την ευκαιρία επιστροφής στη “μεγάλη” κατηγορία μετά από από εννιά ουσιαστικά χρόνια (η τελευταία παρουσία τους σε αυτήν, ήταν το 2010-11). Υπάρχει όμως ένα γεγονός που κάνει ακόμη πιο ξεκάθαρη την κατάσταση για τον Ηρακλή. Το ότι παραμένει 445 ημέρες χωρίς ήττα στο Ιβανώφειο, δείχνει πως θα πρέπει να καταστρατηγηθεί κάθε μπασκετική λογική για να χάσει την άνοδο. Γιατί για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δεχτεί κάποιο σερί 0-3, που σημαίνει πρακτικά ότι θα πρέπει να χάσει δύο εντός έδρας ματς.

 


Η τελευταία εντός έδρας ήττα για τον Ηρακλή, χάνεται στις 24 Φεβρουαρίου 2018. Τότε είχε ηττηθεί από τον Απόλλωνα Πάτρας με 84-91 (Γκαγκαλούδης 13, Αθανασούλας 12) κι έκτοτε μετράει 21 συνεχόμενες εντός έδρας επιτυχίες. Πέντε για την κανονική περίοδο του περσινού Πρωταθλήματος, μία επί του Απόλλωνα για τα περσινά πλει οφ και οι 15 φετινές. Με λίγα λόγια στο Ιβανώφειο ετοιμάζονται για... φιέστα!

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ