26.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Το Χάρο με τα μάτια της!

Χρειάστηκε να δει μπροστά της το φάσμα του ταπεινωτικού αποκλεισμού από τη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ για να αντιδράσει η Τουρκία. Και με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα να νικήσει το Βέλγιο με 78-65, να προκριθεί στους "16" και να ελπίζει σε ένα καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο μετά τον αγώνα της με τη Λετονία για την τελευταία αγωνιστική. Το Βέλγιο πάλεψε σκληρά για να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, αλλά δεν τα κατάφερε και την Παρασκευή το πρωί θα επιστρέψει στη βάση του, καθώς αποκλείστηκε.

Η Τουρκία ξεκίνησε δυνατά και με πρωταγωνιστή τον Ερντέν μέσα στη ρακέτα πήρε ένα διψήφιο προβάδισμα από το πρώτο δεκάλεπτο, όμως καθώς ο χρόνος κυλούσε το Βέλγιο ανέκαμπτε. Πρώτον, διότι είχε καλά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων και δεύτερον, διότι στην άλλη πλευρά οι Τούρκοι ήταν άστοχοι. Και καθώς δεν μπορούσαν να βρουν άκρη, το Βέλγιο όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά πέρασε και μπροστά με 51-50 στο 27'!

Για τα επόμενα 8 λεπτά το παιχνίδι έγινε... θρίλερ. Το Βέλγιο με καλή ψυχολογία μετά το come back έδειχνε ικανό για την έκπληξη, η Τουρκία είχε αρχίσει να αγχώνεται και να πελαγώνει, μέχρι που στο 35' οι παίκτες της αποφάσισαν να τα παίξουν όλα για όλα στην άμυνα. Πίεσαν τους Βέλγους, που τα έχασαν, και στην επίθεση ο Κορκμάζ με τον Σιπάχι έδωσαν το έναυσμα της τελικής αντεπίθεσης. Το 60-60 έγινε 72-60 στο 38' με ένα σερί 12-0 και... η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ