24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το φάουλ που δίχασε το ΝΒΑ (vid)

Ένα επιθετικό φάουλ του Κέβιν Ντουράντ μετατράπηκε σε αμυντικό του Λεμπρόν Τζέιμς και οι συζητήσεις, γιατί έγινε αυτό στην «Oracle Arena», φούντωσαν!

Ο πρώτος τελικός των φετινών πλέι οφ του ΝΒΑ, ανάμεσα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, ήταν έντονος σε συγκινήσεις σε όχι μόνο. Μια αλλαγή απόφασης των διαιτητών, 36.4’’ πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου (οι «πολεμιστές» κέρδισαν στην παράταση), ήταν αρκετή για να προκαλέσει θύελλα σχολίων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Οι φιλοξενούμενοι ήταν στο +2, με τους ρέφερι να σφυρίζουν αρχικά επιθετικό φάουλ στον 29χρονο φόργουορντ. Άλλαξαν, όμως, την απόφασή τους. Αφού είδαν το instant replay έδωσαν αμυντικό φάουλ στο «βασιλιά», ο KD στήθηκε στη γραμμή για να σουτάρει δύο βολές και ευστόχησε και στις δύο, ισοφαρίζοντας σε 104-104.

https://www.youtube.com/watch?v=KHjFDICFp0U

Η φάση σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, όπως και η απόφαση των διαιτητών, με το ρέφερι Κεν Μάουερ να εξηγεί μετά το ματς το σκεπτικό τους: «Αποφασίσαμε να πάμε στο instant replay γιατί είχαμε αμφιβολία για το εάν ο Λεμπρόν ήταν ή όχι έξω από τη ζώνη του φάουλ. Στη συνέχεια, ο κανονισμός δίνει τη δυνατότητα στους διαιτητές να κρίνουν εάν ο αμυνόμενος έχει προλάβει να στηθεί. Αποφασίστηκε πως ήταν έξω από τη ζώνη, αλλά δεν είχε προλάβει να στηθεί πριν σουτάρει ο Ντουράντ. Έτσι έπρεπε να αλλάξουμε την απόφασή μας και να καταλογίσουμε αμυντικό φάουλ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ