20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το υβρίδιο του Ομπράντοβιτς! (vids)

Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι το προπονητικό υβρίδιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κι αυτό όσο περνά ο καιρός, γίνεται όλο και πιο φανερό. Μαθήτευσε δίπλα του όσο ήταν ακόμα παίκτης και τώρα που είναι προπονητής πια, εφαρμόζει κατά γράμμα τις διδαχές του. Όχι μόνο όσον αφορά τη φιλοσοφία του, αλλά και συγκεκριμένα plays.

Δύο φάσεις με καταπληκτική ομοιότητα, με την ίδια κατάληξη, στο ίδιο γήπεδο, με "θύμα" την ίδια ομάδα, τον ίδιο μήνα του έτους αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Μάλαγα, 24 Νοεμβρίου 2011. Ο Παναθηναϊκός χάνει με ένα καλάθι, αλλά έχει την τελευταία επίθεση του αγώνα. Ο Νικ Καλάθης παίρνει την μπάλα από την επαναφορά, πασάρει στην αδύνατη πλευρά στον Διαμαντίδη, ο οποίος σουτάρει τρίποντο με την εκπνοή, ευστοχεί και ο Παναθηναϊκός κερδίζει την Ουνικάχα με 77-76. Ο προπονητής που σχεδίασε την τελευταία επίθεση ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Δείτε τη φάση:

Μάλαγα, 14 Νοεμβρίου 2017. Η Ζαλγκίρις είναι ισόπαλη με την Ουνικάχα, αλλά έχει την τελευταία επίθεση. Ο Μίτσιτς κάνει την επαναφορά και πασάρει απ' ευθείας στην αδύνατη πλευρά, ο Ουλανόβας παίρνει την μπάλα στα χέρια του και εκτελεί ακριβώς από το σημείο όπου εκτέλεσε και ο Διαμαντίδης πριν από έξι χρόνια, απλώς λίγο πιο μέσα από τη γραμμή του τριπόντου. Ευστοχεί και η Ζαλγκίρις νικά. Ο προπονητής που σχεδίασε αυτή την επίθεση ήταν ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος ήταν παρών στο προ εξαετίας τάιμ άουτ στη Μάλαγα ως παίκτης και είχε δει τι σχεδίασε στο πινακάκι του ο Ομπράντοβιτς. Δείτε κι αυτή τη φάση:

Με διαφορά έξι χρόνων η Μάλαγα την... πάτησε στο γήπεδό της με τον ίδιο τρόπο από δύο διαφορετικούς προπονητές. Τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Τον διάδοχό του. Υπάρχει πια καμία αμφιβολία γι' αυτό;



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ