26.7 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Το τελευταίο «εύκολο» για τον Παναθηναϊκό (vid)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (7/2) τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο ΟΑΚΑ για την 24η αγωνιστική της EuroLeague, στο τελευταίο -θεωρητικά- εύκολο παιχνίδι του μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Οι «πράσινοι» έχουν καταφέρει να βάλουν τους εαυτούς τους σε δύσκολη θέση έπειτα από τις δύο διαδοχικές ήττες σε Βαλένθια και Βελιγράδι και πλέον «καίγονται» για τη νίκη αν δεν θέλουν να μπλέξουν σε περιπέτειες ακόμα και για την πρόκρισή τους στα πλέι οφ, καθώς ακολουθούν αναμετρήσεις άκρως απρόβλεπτες και με αβέβαιο αποτέλεσμα. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έχει ρεκόρ 13-10 και βρίσκεται στην έκτη του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι -πρωτάρηδες στην Ευρωλίγκα- φιλοξενούμενοι με 7-16 συγκατοικούν στην τελευταία θέση με την Μπάγερν Μονάχου.

Το «τριφύλλι» έχει μόνο ένα αγωνιστικό πρόβλημα, καθώς ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι αμφίβολος λόγω προβλήματος στη μέση το οποίο αποκόμισε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Την Πέμπτη (6/2) δεν προπονήθηκε και η απόφαση για τη συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Στον αντίποδα, ο Χοάν Πλάθα έχει μπόλικους λόγους να προβληματίζεται. Απόντες εδώ και καιρό είναι ο Πολωνός φόργουορντ Ματέουζ Πονίτκα αλλά και ο Ρώσος πόιντ γκαρντ Ντμίτρι Χοστόφ, ενώ πρόσφατα στη λίστα με τους τραυματίες μπήκαν και τα ονόματα του έμπειρου γκαρντ Άλεξ Ρένφρο αλλά και του Αμερικανού σέντερ Κόλτον Άιβερσον.

Τα «κλειδιά»

Ο Παναθηναϊκός αρέσκεται να κάνει τους αντιπάλους του να πιστεύουν ότι μπορούν να τον νικήσουν κι έτσι να δυσκολεύει την ίδια του τη ζωή. Αυτό θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ενδεχομένως να κινδυνεύσει κι από μία ομάδα του επιπέδου της Ζενίτ, η οποία μεταξύ άλλων είναι και πρωτάρα στη συγκεκριμένη διοργάνωση, δίχως εμπειρία, αλλά και με άγνοια κινδύνου, όπως είχε αποδείξει στις 19/12/2019 όταν πέρασε από την έδρα της Φενέρμπαχτσε. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που θα πρέπει να προσέξει η ελληνική ομάδα είναι η άμυνά της. Εφόσον αυτή δουλέψει, δεν θα δυσκολευτεί, εκτός αν εμφανίσει τις παθογένειες του Βελιγραδίου όταν οι παίκτες έμοιαζαν να... ξέχασαν το μπάσκετ που έπαιζαν στην επίθεση όλη τη σεζόν.

Οι Ρώσοι δημιουργούν αρκετά καλά παρά τις απουσίες τους κι αν δεν βγουν από τις ζώνες στις οποίες νιώθουν άνετα θα δημιουργήσουν «πονοκεφάλους» στον Πιτίνο και τους παίκτες του. Παράλληλα αναμένεται άνοδος στην απόδοση του Νικ Καλάθη, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού πάντως να έχει τραβήξει... κουπί έως τώρα στη σεζόν, καθώς ποσοτικά οι γκαρντ ήταν λίγοι. Η συμμετοχή του Νίκου Παππά ίσως δώσει λύσεις, αρκεί να διατηρηθεί και ο ίδιος στο υψηλό επίπεδο... 

Οι αριθμοί

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι καλύτεροι στην επίθεση και χειρότεροι στην άμυνα. Η Ζενίτ δεν φημίζεται για τις αμυντικές της αρετές, αλλά είναι ανώτεροι στα... μετόπισθεν από το «τριφύλλι» κι αυτό αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος στο συγκεκριμένο κομμάτι. Οι γηπεδούχοι πάντως απόψε (7/2) σουτάρουν καλύτερα βολές, δίποντα και τρίποντα από τους αντιπάλους τους. Δείτε την αναλυτική σύγκριση των δύο αντιπάλων ΕΔΩ.

Οι παλιόφιλοι

Ο Ταϊρίς Ράις είχε συνυπάρξει τη σεζόν 2016/17 με τον Άλεξ Ρένφρο στην Μπαρτσελόνα και μάλιστα υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα, ωστόσο οι δύο παίκτες δεν θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν τα παλιά, καθώς ο Αμερικανός της Ζενίτ έμεινε στη Ρωσία λόγω τραυματισμού. Το δικό τους «πηγαδάκι» πάντως μπορεί να στήσουν ο Ίαν Βουγιούκας με τον Αντρέι Ζουμπκόφ. Ο Έλληνας σέντερ και ο Ρώσος πάουερ φόργουορντ ήταν συμπαίκτες την αγωνιστική περίοδο 2016/17, όταν φορούσαν και οι δύο τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Παρελθόν μεταξύ των δύο ομάδων δεν υπάρχει καθώς αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που θα τεθούν αντιμέτωπες. Στις 24/10/2019 ο Παναθηναϊκός, έχοντας ακόμα τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του είχε επικρατήσει με 89-79.

Θυμηθείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον αγώνα του πρώτου γύρου στην Αγία Πετρούπολη:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ