23.5 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Το σύστημα δεν αλλάζει λόγω… ταξιδιών!

Με τη μετακίνηση του ΛεΜπρόν Τζέιμς στους Λέικερς η Δυτική Περιφέρεια έγινε πια πανίσχυρη με τρεις σούπερ ομάδες (Ουόριορς, Λέικερς, Ρόκετς) και κάποιες άλλες επίσης πολύ δυνατές. Αντίθετα η Ανατολική Περιφέρεια αποδυναμώθηκε κι άλλο. Αυτό θα έχει λογικά ως αποτέλεσμα ότι τα επόμενα χρόνια οι τελικοί της Δύσης θα είναι πιο ανταγωνιστικοί και ενδιαφέροντες για το κοινό απ' ό,τι οι τελικοί του ΝΒΑ. Στην πράξη, δηλαδή, στους τελικούς του ΝΒΑ δεν θα αναμετρώνται οι δύο καλύτερες ομάδες, αφού αυτές στην πραγματικότητα θα βρίσκονται στη Δύση.

Κάτι που έχει ανοίξει την κουβέντα στις ΗΠΑ για αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής των πλέι οφ του ΝΒΑ. Αντί να παίζουν οι ομάδες των περιφερειών μεταξύ τους και οι νικητές να αναμετρώνται στους τελικούς, να καταργηθούν οι περιφέρειες. Και στα πλέι οφ να παίζει η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ εναντίον αυτής με το 16ο, η νο 2 με τη νο15 κ.ο.κ.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, το συζητά, αλλά βρίσκει ένα σοβαρό πρόβλημα στην υλοποίηση αυτής της αλλαγής. Θα μεγαλώσουν οι αποστάσεις των ταξιδιών των ομάδων και η επιβάρυνση για τους παίκτες θα είναι μεγάλη!

Το ΝΒΑ υπολογίζει πως αν αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ, θα προστεθούν 40.000 μίλια σε ταξίδια για τις ομάδες συνολικά. Από τα 90.000 που είναι σήμερα, θα πάνε στα 130.000. Επιπλέον, αν αλλάξει το σύστημα των πλέι οφ, θα πρέπει να αλλάξει και η κατανομή των αγώνων της κανονικής περιόδου. Δηλαδή να παίζουν οι ομάδες ίδιο αριθμό αγώνων και με τις 29 αντιπάλους τους και όχι περισσότερα παιχνίδια με τις ομάδες της περιφέρειάς τους και λιγότερα με αυτές της άλλης περιφέρειας. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, θα προσθέσει άλλα 150.000 μίλια ταξιδιών.

"Τα ταξίδια είναι το μεγάλο εμπόδιο και τίποτα άλλο", παραδέχεται ο Άνταμ Σίλβερ. "Όταν έχουμε μεγαλώσει τη διάρκεια της κανονικής περιόδου για μία εβδομάδα προκειμένου να μειώσουμε τον αριθμό των back-to-back αγώνων, ώστε να ελαφρύνουμε το πρόγραμμα των παικτών, δεν θα ήταν σωστό να τους επιβαρύνουμε με περισσότερα και πιο μακρινά ταξίδια".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ