19.4 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Το σχολείο… κληρονομιά του ΛεΜπρόν στον τόπο του (pics)

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν ξέχασε ποτέ το Άκρον, το μέρος που τον γέννησε και φρόντισε να αφήσει το δικό του «στίγμα» με ένα σχολείο-«στολίδι», που θα φιλοξενεί τα παιδιά της περιοχής.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στη ζωή του και να έχει υπόψη του, είναι να μην ξεχνά ποτέ από πού ξεκίνησε, ό,τι κι αν κάνει στην πορεία που θα «χαράξει» μόνος του. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς φαίνεται πως κρατά σαν άγιο φυλαχτό την καταγωγή του, το Άκρον του Οχάιο, και φροντίζει πάντοτε να δείχνει την αγάπη του για την περιοχή, συμβάλλοντας στην ανάπτυξή της με κάθε τρόπο.

Ένας από αυτούς, είναι η επένδυση στην εκπαίδευση για τα παιδιά της κωμόπολης των... ούτε 200.000 κατοίκων, όπου γεννήθηκε ο «Βασιλιάς». Συγκεκριμένα, πέρυσι τέτοια εποχή είχε εγκριθεί η οικοδομική άδεια για το δημόσιο σχολείο «I PROMISE», με τις εργασίες να ξεκινούν άμεσα και το έργο να είναι ήδη έτοιμο. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι μέχρι το 2022, το σχολείο θα μπορεί να έχει στις τάξεις του 1.000 μαθητές, κάτι που δείχνει τη σημασία της σπουδαίας κίνησης του «άσου» των Λέικερς, ο οποίος πάντοτε θα έχει ισχυρούς δεσμούς με το Άκρον.

Στην πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το σχολείο θα φιλοξενήσει 240 μαθητές, πραγματοποιώντας ήδη μία εξαιρετική αρχή και με τα παιδιά αυτά, βέβαια, να έχουν τη δυνατότητα να λένε πως... μπήκαν πρώτοι και εγκαινίασαν το σχολείο του «Βασιλιά». Η ολοκλήρωση αυτού του έργου δεν άφησε ασυγκίνητο ούτε τον ίδιο, μπροστά στα αυριανά (30/7) εγκαίνια. 

«Το μικρό άγχος πριν από την πρώτη ημέρα του σχολείου είναι τώρα πραγματικό. Αύριο θα ζήσω μία από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου, αν όχι την καλύτερη, ανοίγοντας το σχολείο "I PROMISE". Το παιδάκι αυτό που έχασε 83 μέρες σχολείου στο Άκρον στην 4η τάξη, είχε μεγάλα όνειρα για τα παιδιά της περιοχής, δίνοντάς τους τα πάντα για να βρουν το πάθος τους, να ανταποδώσουν στην κοινότητα όσα τους προσφέρει και να αλλάξουν τον κόσμο. Αυτό είναι το σχολείο, οι άνθρωποι, το Άκρον», ήταν τα λόγια του υπερήφανου ΛεΜπρόν Τζέιμς, σε μία τρομερή κίνηση που αφήνει μια σπουδαία κληρονομιά στον τόπο, από τον οποίο άρχισε ο «μύθος» του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ