19.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Γιάννη για τον Θανάση και τον ρατσισμό

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε θέση για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο αδερφός του, Θανάσης, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα.

Ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς, αφού εξήγησε πως κανένα αρνητικό σχόλιο δεν θα αλλάξει την οικογένειά τους και την αγάπη τους για τη χώρα μας, κατέληξε πως είναι Eλληνονιγηριανοί και θα συνεχίσουν να εκπροσωπούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελλάδα. Θυμίζουμε πως ο 26άχρονος φόργουορντ των «πρασίνων» δέχθηκε πρόσφατα φραστική επίθεση ρατσιστικού περιεχομένου από τηλεοπτική εκπομπή οργανωμένων οπαδών των «ερυθρολεύκων». Το μήνυμα του «Greek Freak», γραμμένο στα ελληνικά, αναρτήθηκε στους προσωπικούς λογαριασμούς του στο Twitter και το Instagram.

Αναλυτικά όλα όσα έγραψε: «Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες. Αλλά είμαι σίγουρος άμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατούσα την σιωπή μου. Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα. Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα.

Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας».

https://www.instagram.com/p/BqMMU7cBtzg/



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ