23.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Το… σταυρόλεξο του Πιτίνο

Ο τραυματισμός του Νίκου Παππά δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού.

Ο 29χρονος γκαρντ των «πράσινων» υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στην προπόνηση της Τετάρτης (23/1) και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Πλέον ο Ρικ Πιτίνο θα προσπαθήσει να βρει τις λύσεις για την περιφέρεια του «τριφυλλιού», καθώς οι επιλογές είναι περιορισμένες.

Στη θέση «1», ο Νικ Καλάθης παίρνει το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, ενώ βοηθάει και ο Λούκα Λεκαβίτσιους, ενώ το ρόλο του τρίτου πόιντ γκαρντ έχει ο Γιώργος Καλαϊτζάκης.

Τα πράγματα στη θέση «2» είναι σαφώς πιο περίπλοκα. Ο Νίκος Παππάς έπαιρνε τον περισσότερο χρόνο έως τώρα και μοιραζόταν τη θέση με τον Κιθ Λάνγκφορντ και το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον Σον Κιλπάτρικ. Ο Λάνγκφορντ εδώ κι ένα μήνα έχει μείνει εκτός λόγω θλάσεως και ο ρόλος του Παππά είχε αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο. Παράλληλα υπάρχει και ο Βαγγέλης Σακελλαρίου ο οποίος όμως δεν υπολογίζεται για τους αγώνες αλλά μόνο για να βοηθάει στις προπονήσεις.

Παρ' όλα αυτά η ατυχία χτύπησε την πόρτα και πλέον στο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα πάρει χρόνο ως δυάρι και ο Ματ Λοτζέσκι ο οποίος πάντως δεν δείχνει σε καθόλου καλή αγωνιστική κατάσταση. Παράλληλα ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα μοιραστεί τα λεπτά στο «3» με τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Με την επιστροφή του Λάνγκφορντ στη δράση ο Πιτίνο θα έχει ξανά δύο «καθαρούς» σούτινγκ γκαρντ στη διάθεσή του. Το πρόβλημα στην περιφέρεια θα είναι μεγάλο στους αγώνες του πρωταθλήματος...

Αυτό συμβαίνει διότι με την άφιξη του Κιλπάτρικ και του Πέιν ο Παναθηναϊκός έχει οκτώ ξένους στη σύνθεσή του. Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει περιορισμός, αλλά στην Basket League μπορούν να βρίσκονται στο ρόστερ μέχρι έξι ξένοι αθλητές.

Μετά το σοβαρό τραυματισμό του Παππά, ο Κιθ Λάνγκφορντ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα δηλωθεί ξανά στο ρόστερ όταν ξεπεράσει το πρόβλημά του. Αυτό σημαίνει ότι εκτός του Στεφάν Λάσμε ο οποίος θα «κοπεί» σίγουρα, θα πρέπει να μείνει άλλος ένα από τους ξένους εκτός. Βέβαια κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το σκεπτικό της απόφασης του προπονητή του «τριφυλλιού».

Ο Ρικ Πιτίνο θα πρέπει να αποφασίσει λοιπόν το αργότερο μέχρι να έρθει η ώρα για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, ποιον θα θα αφήσει εκτός και λογικά θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στους Τζέιμς Γκιστ, Ντεσόν Τόμας και Ματ Λοτζέσκι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ