21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Το πλάνο του… νέου Προμηθέα αποκτά “εκτελεστή”

Η αντίστροφη μέτρηση για την κάλυψη της… δελεαστικής θέσης του προπονητή του Προμηθέα έχει αρχίσει, αφού μετά από σειρά επαφών με υποψήφιους, θα εκτιμηθεί ποιος ταιριάζει περισσότερο με το μοντέλο που θέλουν να εφαρμόσουν οι Πατρινοί.

Για να το πάρουμε αντίστροφα, οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους αποφασίστηκε να κινηθεί ο Προμηθέας είναι οι εξής:

1) Πρωταγωνιστές Ελληνες παίκτες σε «γόνιμη» μπασκετική ηλικία και όχι κοντά στην απόσυρση από την ενεργό δράση

2) Ουσιαστική και όχι τυπική, με ολιγόλεπτη παρουσία, συμμετοχή κάποιων νεαρών από τα παραγωγικά τμήματα του συλλόγου. Όχι για να στηριχτεί η προσπάθεια, αφού αυτό είναι ουτοπικό, αλλά για να αποκτηθούν παραστάσεις που θα χρησιμεύσουν στο να υπάρξει μέλλον.

3) Εμπιστοσύνη στους ξένους που θα αποκτηθούν. Κατ’ αρχάς δηλαδή πολύ προσεκτική επιλογή, αλλά και απόφαση στήριξης… όσο πάει και όχι αλλαγή με την πρώτη ευκαιρία επειδή υπάρχει η δυνατότητα, οικονομική και από τους κανονισμούς.

Τι απαιτούν τα παραπάνω; Έναν προπονητή που να εμπνέει εμπιστοσύνη πάνω απ’ όλα στο κομμάτι της ανθρώπινης επαφής, να υπάρχει δηλαδή πεδίο συνεννόησης και νιώθοντας αυτός ότι τυγχάνει απόλυτης στήριξης να μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή του πλάνου.

Στο «ταμείο» της σεζόν που πέρασε, οι Πατρινοί έκριναν ότι μπορεί να επιτεύχθηκε ο στόχος της παραμονής όμως χάθηκε η… μαγεία που επιθυμούν, ας πούμε το φιλικό κλίμα και υπερίσχυσαν εμφανώς οι αυστηρά επαγγελματικές σχέσεις.

Γνωρίζουν βέβαια ότι η Basket League είναι… μπίζνες, θεωρούν όμως ότι μπορεί να επιτευχθεί η επιθυμητή ισορροπία, συνδυάζοντας επίσης αποτελέσματα αλλά και δημιουργία βάσεων ώστε να δημιουργηθεί ένας κορμός που θα «κουβαλήσει» τον Προμηθέα προς το μέλλον με ανοδικές τάσεις.

Το μόνο βέβαιο για την ταυτότητα του επόμενου προπονητή είναι ότι θα πρόκειται για Ελληνα. Μόνο με Ελληνες έχουν γίνει επαφές μέχρι τώρα και απομένει να δούμε ποιος εξ αυτών κέρδισε την εμπιστοσύνη και την θέση.

Με δεδομένη και… έντονα εκδηλωμένη μέχρι τώρα την πρόθεση των ανθρώπων του Προμηθέα να καταθέτουν προτάσεις περί του μπάσκετ, όπως έχουν κάνει στον ΕΣΑΚΕ, ή στο θέμα του γηπέδου που αναμόρφωσαν και γενικά όπου κρίνουν ότι χρειάζεται παρέμβαση, έχει ενδιαφέρον η αναμονή αφού κανείς δε μπορεί να… ποντάρει με σιγουριά και να αποκλείσει και το ενδεχόμενο έκπληξης.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ