27.6 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Το πιο δημοφιλές ντέρμπι στην Ευρώπη!

Η μονομαχία των Ελλήνων "αιωνίων" αντιπάλων, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, είναι το πιο δημοφιλές ντέρμπι στην Ευρώπη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το μπάσκετ. Κι αυτό πλέον αποδεικνύεται και με αριθμούς.

Με βάση έρευνα που πραγματοποίησε η ισραηλινή ιστοσελίδα Sport 5, έχοντας συγκεντρώσει στοιχεία για τις πωλήσεις εισιτηρίων στους αγώνες του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας, την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στις 6 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ παρακολούθησαν 17.396 άνθρωποι, περισσότεροι από κάθε άλλον αγώνα της διοργάνωσης την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ένα ακόμα δείγμα αυτό του πόσο μεγάλο ενδιαφέρον έχει αυτό το ντέρμπι, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που οι δύο "αιώνιοι" δεν αναμετρώνται φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις.

Στον αντίποδα, το παιχνίδι με τη μικρότερη προσέλευση ήταν αυτό ανάμεσα στη Ζενίτ και τον Ερυθρό Αστέρα στην Αγ. Πετρούπολη, το οποίο παρακολούθησαν μόλις 3.200 θεατές. Γενικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ισραηλινής ιστοσελίδας, τους 9 αγώνες κάθε αγωνιστικής της διοργάνωσης παρακολουθούν κατά μέσο όρο 77.308 θεατές.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των ομάδων που έχουν διαθέσει τα περισσότερα εισιτήρια ως τώρα. Σύμφωνα με το Sport 5 βρίσκεται στην 8η θέση με 9.735 εισιτήρια κατά μέσο όρο, όμως αυτό το νούμερο μάλλον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, διότι το ισραηλινό μέσο φαίνεται πως έχει υπολογίσει στη διαίρεσή του και τον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, άρα δεν πωλήθηκαν εισιτήρια. Αν τα 87.612 που έχει διαθέσει συνολικά ο Παναθηναϊκός διαιρεθούν με 8 εντός έδρας αγώνες κι όχι με 9, τότε ο μέσος όρος ανεβαίνει στα 10.951, που είναι ο τρίτος καλύτερος μετά από αυτούς της Ζαλγκίρις (14.602) και της Εφές (12.573). Η Ζαλγκίρις, παρά την κακή πορεία της, παραμένει η κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας σε εισιτήρια.

Τέλος, όσον αφορά την πληρότητα των γηπέδων, ούτε ο Παναθηναϊκός ούτε ο Ολυμπιακός βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα, "πληρώνοντας" το ότι έχουν μεγάλα σε χωρητικότητα γήπεδα, που δεν μπορούν να γεμίσουν εύκολα. Πρώτη είναι η Βιλερμπάν με πληρότητα 98% σε κάθε αγώνα της και δεύτερη η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου με πληρότητα 95,3%. Η συνολική πληρότητα των γηπέδων στους φετινούς αγώνες της Ευρωλίγκας αγγίζει το 71,3%.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ