24 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Το Περιστέρι ζει μέρες 2000

Τέτοια εκκίνηση στην επιστροφή του στην Basket League δεν θα περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του Περιστερίου. Το 3-0 με το οποίο μπήκε στο Πρωτάθλημα ζωντανεύει τις αναμνήσεις από την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της ομάδας, το 2000-01 όταν ισοβάθμησε στην κορυφή της τελικής βαθμολογίας με τον Παναθηναϊκό κάνοντας μόλις τέσσερις ήττες.

 


Θα ήταν ουτοπικό να έχει κανείς τέτοιου είδους προσδοκίες από τη φετινή ομάδα όμως σε κάθε περίπτωση το Περιστέρι επανέλαβε αυτό που έκανε για τελευταία φορά εκείνη η ομάδα του, αρχίζοντας δηλαδή με τρεις νίκες το Πρωτάθλημα. Τότε είχε επικρατήσει του ΠΑΟΚ εντός έδρας με 77-70, της Δάφνης εκτός με 86-78 και του Αμαρουσίου εντός έδρας με 85-77 έχοντας και στα τρία ματς ως πρώτο σκόρερ τον αείμνηστο Αλφόνσο Φορντ με 19, 25 και 22 πόντους αντίστοιχα.

 

 


Κοινός παρανομαστής των δύο ομάδων; Ο Αργύρης Πεδουλάκης που διένυε τότε ήδη την 4η σεζόν του στον πάγκο του Περιστερίου στον οποίο επέστρεψε φέτος. Πέραν της παρουσίας του “Άρτζι” στον πάγκο και του σπουδαίου Φορντ, στο ρόστερ της εκείνη η ομάδα είχε κάποιους ακόμη εξαιρετικούς παίκτες όπως τον Μπάιρον Ντίνκινς, τον 21χρονο Μανώλη Παπαμακάριο, τον 20χρονο Μιχάλη Πελεκάνο, τον 22χρονο Κώστα Τσαρτσαρή, τον 22χρονο Αλεξέι Ζεβροσένκο, ακόμη τον 23χρονο Γιάννη Κρητικό και τον 25χρονο Αλέξη Παπαδάτο αλλά και τους εμπειρότερους Μίκαελ Άντερσεν, Τζον Μπρούγο, Ρόμπερτ Ράιζενμπούχλερ, Φάμπιο Ριμπέιρο.

 

 

Στον δρόμο προς την κορυφή της βαθμολογίας -την έχασε στην ισοβαθμία από τον Παναθηναϊκό για τέσσερις πόντους- το Περιστέρι είχε ηττηθεί μόνο από τους “πράσινους” με 83-74, από την ΑΕΚ με 71-67, από τον Ολυμπιακό με 85-81 και από τον Πανιώνιο με 86-82. Είχε κρατήσει μάλιστα απόρθητο κάστρο την έδρα του κάνοντας το 13/13!

 


Το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ τότε, περιόρισε την παρουσία του Περιστερίου στα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε με 0-2 νίκες από τον Ολυμπιακό. Καθοριστικό ήταν το πρώτο παιχνίδι το οποίο έχασε με 83-85 παρά τους 43 πόντους του Αλφόνσο Φορντ.


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ