26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το πάθημα έγινε μάθημα

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έπρεπε κόντρα στην ΑΕΚ και γι'αυτόν τον λόγο φάνηκε η πραγματική διαφορά των δύο ομάδων.

Το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ τον περασμένο Νοέμβρη έχασε από την Ένωση και μαζί έχασε και την ευκαιρία να υπερασπιστεί το Κύπελλο. Δύο μήνες αργότερα όμως έπαιξε σωστά κόντρα σε μία πιο αδύναμη ομάδα κι έδειξε πρώτα απ' όλα στον εαυτό του πως πρέπει να αντιμετωπίζει τα επικίνδυνα εκτός έδρας ματς της Stoiximan.gr Basket League. Άρα λοιπόν κατά κάποιον τρόπο το πάθημα έγινε μάθημα.

Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε ότι δεν θα υπήρχε ντέρμπι. Κι αυτό διότι ατομικά η διαφορά μεταξύ των παικτών είναι πολύ μεγάλη. Για παράδειγμα ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ο οποίος αποτελεί έναν πολύ χρήσιμο ρολίστα στους «πράσινους», στο «Δικέφαλο» θα ήταν ηγέτης και σταρ. Ο Ζακ Όγκαστ το ίδιο. Άλλωστε είναι καλύτερος και από τους τρεις σέντερ που διαθέτουν οι «κιτρινόμαυροι» στο ρόστερ τους.

Όταν τον Νικ Καλάθη δεν μπορούν να τον σταματήσουν οι κορυφαίες άμυνες στην Ευρώπη, θα ήταν απίθανο να το πετύχαινε η ΑΕΚ. Άρα αυτό το παιχνίδι του ΟΑΚΑ απέδειξε στον Παναθηναϊκό ότι εφόσον παρουσιάζεται σοβαρός δεν θα αντιμετωπίζει δυσκολίες και θα μπορεί να προετοιμάζεται απερίσπαστος για τα πραγματικά δύσκολα παιχνίδια, αυτά της Ευρωλίγκας.

Για μία ακόμα φορά ο πλουραλισμός έκανε την εμφάνισή του. Πλην του Ίαν Βουγιούκα οι υπόλοιποι έντεκα που χρησιμοποιήθηκαν σκόραραν. Αν έλειπε και ο τραυματισμός του Ματ Λοτζέσκι τότε θα ήταν ένα πλήρως επιτυχημένο τεστ πριν την τρίτη και πιο δύσκολη «διαβολοβδομάδα» της χρονιάς. Η κατάσταση του Αμερικανού με βέλγικο διαβατήριο θα εξετάζεται από το ιατρικό επιτελείο του «τριφυλλιού» μέρα με τη μέρα, αλλά είναι δεδομένο ότι ο αθλητής δεν θα πιεστεί. Άλλωστε και σε αυτήν τη θέση υπάρχουν λύσεις. 

Πλέον μετά από αυτή τη νίκη το πλεονέκτημα είναι οριστικά «πράσινο» στη Stoiximan.gr Basket League. Μέχρι λοιπόν τα πλέι οφ, το ενδιαφέρον θα στραφεί αποκλειστικά στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Μοναδική εξαίρεση το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ σε δύο εβδομάδες, όταν οι πρωταθλητές Ελλάδας θα κληθούν να πάρουν μία νίκη ψυχολογίας και να συνεχίσουν το σερί τους απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ