19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το ξεχωριστό σερί του Πρωτέα Βούλας

Ο Πρωτέας Βούλας είναι η μοναδική γυναικεία ομάδα εντός συνόρων που πρόλαβε να δώσει έξι ματς και να τα κερδίσει όλα (6-0), πριν από τη διακοπή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η καραντίνα ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης του ιού COVID-19 στη χώρα μας έκλεισε τις αθλητικές εγκαταστάσεις και «πάγωσε» τους αγώνες όχι μόνο στην Α1 και την Α2 Γυναικών, αλλά και στο Κύπελλο Γυναικών. Οι παίκτριες της Ελένης Μίχα κέρδισαν κατά σειρά τον Οίακα Ναυπλίου στο «Γ. Γεννηματάς» (77-51), τον Άρις Καλαμάτας εκτός έδρας (55-88), όπως και τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου (61-57), και πέρασαν στα προημιτελικά. Ήταν να αντιμετωπίσουν στις 23 Δεκεμβρίου τον ΟΑΧ, αλλά ο ιός COVID-19 και το «λουκέτο» άλλαξαν τα πλάνα.

Ο Πρωτέας Βούλας ήταν αήττητος πριν από τη διακοπή, έχοντας κερδίσει σε όλα τα παιχνίδια που είχε δώσει. Εκτός από το Κύπελλο Ελλάδας, στο οποίο πρόκειται για τη μοναδική ομάδα από την Α2 Γυναικών που συνεχίζει, είχε κάνει το «τρία στα τρία» και στον 2ο Όμιλο της Α2 Γυναικών, νικώντας κατά σειρά τον Αμύντα στο κλειστό του Υμηττού, εντός έδρας την Τερψιθέα Γλυφάδας και τον Αθηναϊκό στο «Δ. Καλτσάς».

Συνολικά, στις εθνικές κατηγορίες, στο 3-0 πρόλαβαν να φθάσουν μόλις τέσσερις ομάδες, εκείνος και οι ΠΑΣ Γιάννινα (3-0 στην Α1 Γυναικών), Εύνικος και Οίαξ Ναυπλίου (3-0 στον 1ο Όμιλο της Α2 Γυναικών). Το ηπειρώτικο συγκρότημα είναι αήττητο και στο Κύπελλο Γυναικών, αλλά έχοντας δώσει μόνο έναν αγώνα (Δάφνη Αγίου Δημητρίου-ΠΑΣ Γιάννινα 52-56).

Το τμήμα μπάσκετ των «κυανέρυθρων» δημιουργήθηκε το 1980 και η σύσταση του γυναικείου τμήματος έλαβε χώρα το 1986. Τη σεζόν 2012-2013 ο Πρωτέας Βούλας αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας κι έγινε η πρώτη ομάδα Α2 Κατηγορίας που κατέκτησε τον τίτλο στην εν λόγω διοργάνωση, κάνοντας το 7-0, με την Τούλα Μαγαλιού να αναδεικνύεται πρώτη σκόρερ και πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος κρίθηκε με δικό της σουτ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ