19.5 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Το μέλλον των μικρών της ΑΕΚ

Εκτός από τις μεταγραφές που έχει κάνει ως τώρα και αυτές που θα κάνει στη συνέχεια, η ΑΕΚ καλείται να διαχειριστεί και το γκρουπ των νεαρών παιδιών, που έχουν συμβόλαιο μαζί της, θεωρούνται ταλαντούχοι και εξελίξιμοι, αλλά για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν έχουν καταφέρει ως τώρα να βρουν χρόνο και ρόλο στην ομάδα. Μιλάμε επί της ουσίας για τέσσερα παιδιά, τους Δημήτρη Μωραΐτη, Νίκο Ρογκαβόπουλο, Γιώργο Τσαλμπούρη και Γιάννη Αγραβάνης. Οι τρεις πρώτοι ήταν στο ρόστερ και την περασμένη σεζόν, ο δε Αγραβάνης έπαιξε στο Περιστέρι ως δανεικός. Τι θα γίνει με αυτούς;

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει πάρει τις αποφάσεις του και το έχει δείξει με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι έμμεσος, ο τρόπος με τον οποίον έχει δομήσει το ρόστερ ως τώρα. Στην περιφέρεια, για παράδειγμα, με την απόκτηση των Γκίκα, Τολιόπουλου και ενδεχομένως του Λούντζη κάποια στιγμή, καθώς επίσης και με την προσθήκη δύο ακόμα ξένων γκαρντ (ενός πόιντ κι ενός σούτινγκ γκαρντ, που μάλλον θα είναι ο Κέντρικ Ρέι), δεν περισσεύει καθόλου χώρος ούτε για τον Μωραΐτη, αλλά ούτε και για τον Αγραβάνη.

Ο δεύτερος τρόπος είναι άμεσος. Με δική του δήλωση στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM το πρωί της Παρασκευής ο προπονητής της ΑΕΚ έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις του: 

"Ο Μωραΐτης πρέπει να βρει χρόνο συμμετοχής και να έχει χώρο. Η απόφαση μου είναι ότι πρέπει να δοθεί δανεικός. Να πάει σε μια ομάδα για να πάρει ευθύνη και να επιστρέψει πιο δυνατός και πιο ώριμος. Ο Σλούκας είχε πάει στον Άρη, ο Πρίντεζης στην Ολύμπια Λάρισας. Πρέπει ο αθλητής να καταλάβει τους λόγους. Να καταλάβει ότι θα τον ωφελήσει. Ο Ρογκαβόπουλος θα είναι στο ρόστερ και αν αποδείξει ότι μπορεί θα πάρει χρόνο συμμετοχής", είπε.

Προς Κολοσσό ο Μωραΐτης

Ο Δημήτρης Μωραΐτης έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ για άλλα τρία χρόνια (επεκτάθηκε πέρυσι ως το 2022). Η παραχώρησή του σε κάποια ομάδα όπου θα βρει χρόνο συμμετοχής και ρόλο, θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση και θα εξελιχθεί μοιάζει πλέον με μονόδρομο, αφού η αλήθεια είναι ότι τέσσερις διαφορετικοί προπονητές στην ΑΕΚ δεν μπόρεσαν να τον αναδείξουν σε βασικό στέλεχός της. Ο Παπαθεωοδώρου δεν είχε καμία αμφιβολία ευθύς εξ αρχής ότι πρέπει να πάει κάπου για να παίξει, έτσι από την πρώτη στιγμή άρχισε να δομεί το ρόστερ χωρίς να υπολογίζει τον νεαρό. 

Για τον Μωραΐτη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετές ομάδες (Ήφαιστος, Άρης, ενδεχομένως και το Περιστέρι), φαίνεται όμως ότι το φαβορί για να τον πάρει ως δανεικό είναι ο Κολοσσός. Κυρίως διότι η ΑΕΚ είχε ξανασυνεργαστεί με την ομάδα από τη Ρόδο και τον Άρη Λυκογιάννη και στην περίπτωση του Τσαλμπούρη προ διετίας και δεν είχε παράπονο. 

Ο Γιάννης Αγραβάνης, όπως όλα δείχνουν, θα μείνει και τη νέα σεζόν στο Περιστέρι. Έχει συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο με την ΑΕΚ, η οποία ωστόσο του χρόνου έχει δικαίωμα να το ανανεώσει για άλλα δύο. Φέτος στα δυτικά προάστια ο νεαρός έδειξε εμφανή σημάδια προόδου και ο Παπαθεοδώρου έχει πάρει την απόφαση να επανεξετάσει την περίπτωσή του το καλοκαίρι του 2020.

Ρόλος για Ρογκαβόπουλο

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε ότι ο Νίκος Ρογκαβόπουλος (έχει συμβόλαιο ως το 2023) θα έχει θέση στο ρόστερ, άρα δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Λογικό αυτό, καθώς είναι ο μικρότερος από όλους τους άλλους και έχει τα μεγαλύτερα περιθώρια εξέλιξης. Ο προπονητής της ΑΕΚ τον υπολογίζει ως παρτενέρ του Γιόνας Ματσιούλις στη θέση "3", γι' αυτό θα ανεβάσει τον Χάουαρντ Σαντ Ρος σε θέση "2" και, απ' ό,τι φαίνεται, θα εισηγηθεί την παραχώρηση του Χάρη Γιαννόπουλου, που με αυτά τα δεδομένα δεν έχει ρόλο στην ομάδα. Το πόσο θα παίξει, θα εξαρτηθεί από την πρόοδό του στις προπονήσεις και από το αν θα αρπάξει τις ευκαιρίες που θα του δοθούν.

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης, τέλος, μάλλον θα μείνει και αυτή τη σεζόν, που είναι η τελευταία του συμβολαίου του με την ΑΕΚ. Θα συμπεριληφθεί στο ροτέισον των ψηλών, ωστόσο η παρουσία του στη 12άδα δεν είναι εγγυημένη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ