23.8 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Το «καυτό» τηλεοπτικό και σημαντικές διευκρινίσεις στην ατζέντα της Basket League

Για τον ακριβή αριθμό και την «ταυτότητα» των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην ερχόμενη Basket League ακόμα είναι... νωρίς, όμως η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση στον ΕΣΑΚΕ έχει αντικείμενο και μάλιστα... επιβίωσης των όσων και όποιων ομάδων θα είναι εκεί.

Το «βάρος» του να κρίνει επιτροπή του ΕΣΑΚΕ ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα πήρε μετάθεση, αφού προβλέπεται μεν στο αθλητικό νομοσχέδιο αλλά επειδή αυτό δεν έχει γίνει ακόμα νόμος δεν προλαβαίνει να ισχύσει από φέτος, οπότε η περιβόητη ΕΕΑ θα πάρει πάλι τις αποφάσεις. Το θέμα των προβλεπόμενων εγγυημένων εσόδων όμως δεν μπορεί να περιμένει άλλο από ομάδες που ήδη λειτουργούν και αύριο αναμένονται τουλάχιστον ενδείξεις για το τηλεοπτικό συμβόλαιο και τον κεντρικό χορηγό.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, τόσο λόγω της γενικής κατάστασης στην αγορά όσο κυρίως και λόγω της απελπιστικής κατάστασης του πρωταθλήματος. Ο ΕΣΑΚΕ για τηλεόραση μόνο στην ΕΡΤ μπορεί να ποντάρει και αύριο αναμένεται να γίνει γνωστή η πρόοδος των επαφών που έχει ήδη αρχίσει το προεδρείο με το κρατικό κανάλι και κυρίως αν υπάρχει περίπτωση τελικά να πάνε όλες οι ομάδες μαζί οπότε και θα είναι πολύ καλύτεροι οι όροι.

Οσο για κεντρικό χορηγό, η ΕΚΟ αποχώρησε μένοντας ως συνεργάτης, το οικονομικό κενό είναι πολύ μεγάλο και αναμένεται η τοποθέτηση του προεδρείου για το αν έχει προχωρήσει κάτι με άλλη εταιρία για να καλυφθεί. Φυσικά κανείς δεν περιμένει θαύματα και... πλουτισμό και οι απαιτήσεις έχουν περιοριστεί στο μίνιμουμ. Να υπάρχει δηλαδή τηλεόραση και χορηγός για να βγει  από εκεί ένα... χαρτζιλίκι των συνολικών εξόδων των ομάδων.

Εν όψει της αυριανής συνεδρίασης έχουν εμφανιστεί και διάφορες προτάσεις από ομάδες, με τον Ιωνικό να κάνει αναφορά σε δύο θέματα δια του νομικού του εκπροσώπου και μέλους της διοίκησης, γνωστού νομικού Νίκου Πετράτου.

Το ένα αφορά σε επαφές που έχει κάνει ο ίδιος με την FIBA για να πληροφορηθεί το κεντρικό καθεστώς ελέγχου αγώνων για το θέμα στοιχηματισμού, προκειμένου να κινηθεί και ο ΕΣΑΚΕ στην ίδια κατεύθυνση όπως έχει αποφασιστεί και σε προηγούμενες συνεδριάσεις, ορίζοντας και συγκεκριμένο άνθρωπο γι' αυτή την υπόθεση.

Το δεύτερο είναι ένα λογικό αίτημα που αφορά στον δεδομένο υποβιβασμό μίας ομάδας ακόμα κι αν υπάρξει αποχώρηση κάποιος εν μέσω πρωταθλήματος. Ζητάει ο Ιωνικός να μπει ένα χρονικό όριο, με το σκεπτικό ότι αν μια ομάδα τελευταία και καταδικασμένη σε υποβιβασμό αποχωρήσει 3-4 αγωνιστικές πριν το τέλος, τότε θα είναι άδικο να πέσει μία ακόμα που θα έχει σωθεί ουσιαστικά εντός γηπέδων.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ