24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το Ευρωμπάσκετ των δύο ηπείρων!

Το 40ο Ευρωμπάσκετ, που αρχίζει την Πέμπτη 31/8, έχει δύο ιδιαιτερότητες. Κατ' αρχάς είναι το τελευταίο που διοργανώνεται με βάση το παλιό καλεντάρι της FIBA. Εφεξής θα διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια και όλες οι ομάδες θα προκύπτουν από τα προκριματικά, που θα γίνονται μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, στα περίφημα "παράθυρα" που καθιέρωσε η παγκόσμια ομοσπονδία.

Η δεύτερη ιδιαιτερότητά του είναι ότι δεν φιλοξενείται μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ασία. Κρίνοντας επιτυχημένη τη συνταγή του προηγούμενου Ευρωμπάσκετ, η FIBA ανέθεσε τη διοργάνωση και του φετινού σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, εκ των οποίων πάντως η... μιάμιση είναι ασιατική! Το Ισραήλ βρίσκεται στην Ασία, ενώ η Τουρκία πατά και στις δύο ηπείρους. Μάλιστα, θα διοργανώσει τον Δ' όμιλο της πρώτης φάσης στην ασιατική πλευρά της (στο γήπεδο της Φενερμπαχτσέ) και την τελική φάση στην ευρωπαϊκή της (στο "Σινάν Ερντέμ").

Και οι άλλες δύο συνδιοργανώτριες χώρες (Φινλανδία, Ρουμανία) βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της Ευρώπης, τα φαβορί ωστόσο βρίσκονται μάλλον στη δυτική. Η Ισπανία και η Γαλλία δείχνουν να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες, κανείς όμως δεν μπορεί να ξεγράψει τη Σερβία, τη Λιθουανία, αλλά και την Τουρκία.

Και η Ελλάδα; Πολύ θα θέλαμε να τη δούμε ψηλά. Το ίδιο και ακόμα περισσότερο οι παίκτες της. Έχει την ποιότητα που χρειάζεται και πλέον μένει μόνο να δούμε αν θα τα καταφέρει. Η ώρα έφτασε....

Και το basketa.gr, συνεπές στην ιδιότητα και τον χαρακτήρα του, ετοίμασε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο 40ο Ευρωμπάσκετ, που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας τις επόμενες δύο εβδομάδες.

-Με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να δίνει με τον δικό του τρόπο το στίγμα της προσπάθειας που θα κάνει η Εθνική μας.

-Με αναλυτική παρουσίαση των 24 ομάδων, των συνθέσεων και των απουσιών τους, που είναι χωρισμένες στους παρακάτω ομίλους:

Α' Όμιλος - Ελσίνκι

Β' Όμιλος - Τελ Αβίβ

Γ' Όμιλος - Κλουζ

Δ' Όμιλος - Κωνσταντινούπολη

-Με την ανάδειξη των 10 πιο λαμπρών αστέρων της διοργάνωσης πριν αυτή αρχίσει

-Με την επισήμανση των παικτών που θα δούμε για πρώτη φορά και θα μας απασχολήσουν για χρόνια.

-Με την ανάδειξη του ξεχωριστού Γίρι Βελς και κάποιων άλλων ενδιαφερόντων στοιχείων που προκύπτουν από την ανάλυση των αριθμών.

-Με την παρουσίαση των διαιτητών της διοργάνωσης

-Με την παρουσίαση του προγράμματος των αγώνων, αλλά και των τηλεοπτικών μεταδόσεων της ΕΡΤ.

Αυτά και... καλή μας μπασκετική απόλαυση!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ