26.3 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Το επιτελείο του Παπαθεοδώρου και οι μεταγραφές

Η πρόσληψη του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά θα ανακοινωθεί σύντομα και σιγά σιγά θα αρχίσει να συμπληρώνεται το παζλ της ΑΕΚ για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η πρώτη κίνηση που αναμένεται να γίνει, θα αφορά τη στελέχωση του επιτελείου που θα πλαισιώσει το νέο προπονητή και θα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με αυτό του Μπάνκι.

Ο Ηλίας Καντζούρης δεν θα μείνει, αφού στην ΑΕΚ θεωρούν πως έχει όλα τα φόντα να αρχίσει καριέρα πρώτου προπονητή, άλλωστε υπήρξε η σκέψη να τον αξιοποιήσουν σε αυτό το πόστο. Μαζί με τον Καντζούρη αναμένεται να αποχωρήσει και ο Βαγγέλης Μάγειρας και ο μόνος που θα μείνει είναι ο Αλέξης Φαλέκας. Δίπλα του ο Παπαθεοδώρου αναμένεται να φέρει τον Δημήτρη Μενουδάκο, με τον οποίον συνεργάζονται σταθερά από την Κηφισιά και μετά (και στην Αστάνα ήταν μαζί του και στον ΠΑΟΚ), ενώ εκκρεμεί η απόφαση για τον πρώτο βοηθό προπονητή, τον αντί-Καντζούρη δηλαδή.

Μια σκέψη που υπάρχει είναι να προσληφθεί ο Σάββας Συμεωνίδης, ο οποίος έχει να επιδείξει μια αξιόλογη καριέρα ως πρώτος προπονητής στις μικρές κατηγορίες και φέτος ήταν συνεργάτης του Ισίδωρου Κουτσού στην Κύμη. Ο Συμεωνίδης τυγχάνει της εμπιστοσύνης του Ηλία Παπαθεοδώρου, ωστόσο στην ΑΕΚ εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις και δεν έχουν πάρει ακόμα την οριστική απόφασή τους.

Ο Λαρεντζάκης, ο Λι και οι μεταγραφές

Από εκεί και πέρα θα αρχίσει η στελέχωση του ρόστερ σε συνεργασία πλέον με τον Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος θα βρει στην ΑΕΚ τους Ντούσαν Σάκοτα, Χάρη Γιαννόπουλο, Δημήτρη Μωραΐτη, Γιώργο Τσαλμπούρη, Νίκο Ρογκαβόπουλο, Γιάννη Αγραβάνη (επιστρέφει από το Περιστέρι), που έχουν συμβόλαιο.

Συμβόλαιο έχει και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, αλλά από πέρυσι κιόλας έχει εκδηλώσει τάσεις φυγής κι όπως έχουμε ήδη αναφέρει, δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου βέβαιη η παραμονή του. Το συμβόλαιό του λήγει του χρόνου, αλλά με ένα buy out 400.000 Ευρώ (το οποίο φυσικά μπορεί να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης, σε περίπτωση που ΑΕΚ και παίκτης καταλήξουν στο ότι θα ήταν καλύτερο για όλους να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους).

Συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020 έχει τέλος και ο Ντελρόι Τζέιμς, αλλά υπάρχει μια option, που επιτρέπει τη λύση του τώρα κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το αποφασίσει ο νέος προπονητής.

Ο Παπαθεοδώρου θα βρει στην ΑΕΚ και τον Πάρις Λι (24, 1.83), τον Αμερικανό γκαρντ της Αντβέρπ, τον οποίον η Ένωση έχει κλείσει από το χειμώνα.

Θα πρέπει επίσης να αποφασίσει αν θα κρατήσει τον Βασίλη Ξανθόπουλο, το συμβόλαιο του οποίου λήγει στις 30 Ιουνίου, ωστόσο από όλους σχεδόν στην ομάδα θεωρείται ένας πολύ χρήσιμος παίκτης για τη χημεία της. 

Κι αφού γίνουν όλα αυτά, θα αρχίσουν οι μεταγραφές όχι μόνο ξένων παικτών, που πάντως βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση και με το αν θα μπορέσουν να μείνει κάποιος ή κάποιοι εκ των Ματσιούλις, Σαντ Ρος, Χάντερ (πιο πιθανό του πρώτου, εξαιρετικά δύσκολο των άλλων δύο), αλλά και Ελλήνων, καθώς θα επιδιωχθεί η απόκτηση τουλάχιστον δύο. Ενός γκαρντ κι ενός ψηλού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ