20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το δίδυμο απαγορεύεται να αλλάζει

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες κόντρα στη Βιλερμπάν και επιτέλους δεν έγιναν πειράματα στη γραμμή των ψηλών.

Χρειάστηκε να φτάσει η 19η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας ούτως ώστε να συμβεί το... αυτονόητο. Οι δοκιμές στη φροντ λάιν πήγαν «περίπατο», το δίδυμο των Γιώργου Παπαγιάννη και Ντίνου Μήτογλου ήταν «ακούνητο» και σε συνδυασμό με τον «εκτελεστή» Νεμάνια Νέντοβιτς, οι πρωταθλητές Ελλάδας πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στη σεζόν και πήραν μία εύκολη νίκη κόντρα στους Γάλλους οι οποίοι πριν ενάμιση μήνα, τους είχαν διαλύσει με 97-73 στο «Αστρομπάλ».

Ο Σέρβος σούπερ σταρ έχει συνηθίσει συμπαίκτες κι αντιπάλους σε μεγάλες εμφανίσεις και η νέα «τριαντάρα» του δεν αποτελεί είδηση. Ωστόσο εδώ και πολύ καιρό -λόγω και της απουσίας του Όγκαστ-, ο Μήτογλου είχε μετατοπιστεί στο «5» και μοιραζόταν τη θέση του σέντερ με τον Παπαγιάννη, με τον Μπέντιλ να παίρνει πολλά λεπτά ως πάουερ φόργουορντ και να αποτυγχάνει πλήρως με την παρουσία του, την ώρα που ο Άαρον Ουάιτ παρουσιάζεται σταθερά νωθρός.

Επιτέλους θα μπορούσε λοιπόν να πει κάποιος έγινε αυτό που έπρεπε. Οι δύο Έλληνες ψηλοί πήραν θέση στη ρακέτα και «σκέπασαν» τα καλάθια, διότι εκείνοι ήταν που βγήκαν μπροστά μαζί με τον Νέντοβιτς και οδήγησαν τους «πράσινους» σε μία εύκολη επικράτηση. Οι αριθμοί μαρτυρούν τα πεπραγμένα τους στο παρκέ, όμως την ίδια στιγμή μαρτυρούν και την κάκιστη διαχείριση που υπήρξε μέχρι τώρα, καθώς είναι φανερό ότι ταιριάζουν πλήρως κι αποτελούν ένα ελπιδοφόρο δίδυμο που θα πρέπει να αλλάζει μόνο όταν απαιτείται λόγω συνθηκών κάτι τέτοιο.

Ένα στοιχείο που φάνηκε επίσης στο χθεσινό (13/1) παιχνίδι ήταν το μήνυμα προς τους Μπέντιλ και Φόστερ οι οποίοι δεν πάτησαν ούτε δευτερόλεπτο παρκέ κι ενδεχομένως να βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου, αν και η τελική απόφαση θα ανήκει στον Όντεντ Κάτας. Ο τελευταίος είναι δεδομένο ότι έχει μπόλικη δουλειά, αν και το πιο βασικό που μπορεί να αλλάξει είναι η ψυχολογική κατάσταση του συνόλου.

Την ίδια ώρα, «καμπανάκι» πρέπει να χτύπησε και για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, μια και η εικόνα του Παναθηναϊκού χωρίς τον αρχηγό του ήταν πολύ καλή. Προφανώς και ο 26χρονος φόργουορντ δεν είναι υπεύθυνος για την κακή πορεία του «τριφυλλιού», όμως όπως έχουμε γράψει σε αυτήν εδώ τη γωνία -μετά από επιτυχημένα αποτελέσματα- δεν χρειάζεται να εκβιάζει προσπάθειες και να δοκιμάζει περισσότερα πράγματα απ' όσα πρέπει για να είναι χρήσιμος και ευεργετικός για τους συμπαίκτες του. Οι 23 ασίστ της ελληνικής ομάδας δείχνουν ότι δεν κολλούσε η μπάλα και υπήρχε ικανοποιητικός ρυθμός και κυκλοφορία...

Πλέον η επόμενη «πίστα» για τον Παναθηναϊκό είναι το εκτός έδρας παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε... Οι Τούρκοι παρουσιάζονται ιδιαιτέρως φορμαρισμένοι κι έχουν τον πρώτο λόγο, ωστόσο θα φανεί αν η εμφάνιση κόντρα στη Βιλερμπάν αποτέλεσε απλώς ένα «πυροτέχνημα» ή θα έχει και συνέχεια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ