26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το δέντρο και το δάσος

Ο Παναθηναϊκός νίκησε σ' ένα ακόμα ντέρμπι, την ώρα που ο Ολυμπιακό μοιάζει να έχει χάσει τον προσανατολισμό του.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έχει καταφέρει κάτι σημαντικό στα εντός έδρας παιχνίδια, καθώς μπορεί να νικάει και στα κακά της βράδια. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο το διαθέτουν μόνο οι πραγματικά μεγάλες ομάδες. Οι «πράσινοι» δεν έπαιξαν καλό μπάσκετ στο παιχνίδι με τον «αιώνιο» αντίπαλό τους. Και πρώτα απ' όλα αυτό ήταν κάτι που το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο προπονητής του. Παράλληλα επισήμανε ότι ούτε ο ίδιος δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ. 

Κι όλα αυτά, έπειτα από μία νίκη σε ντέρμπι και με την έμπνευση της χρησιμοποίησης του Ντίνου Μήτογλου να του έχει βγει στο 100%. Η διαδικασία της εξέλιξης είναι ίσως το σημαντικότερο πράγμα στο εσωτερικό μίας ομάδας κατά τη διάρκεια μίας αγωνιστικής περιόδου. Και στον Παναθηναϊκό, ο Καταλανός τεχνικός εργάζεται με αυτόν τον σκοπό. Αυτό που θέλει είναι να μπορεί να πάρει κάτι απ' όλους τους παίκτες του. Και το καταφέρνει.

Δεν στέκεται ποτέ σ' ένα αποτέλεσμα αλλά θέλει να γίνονται συνεχώς βήματα προς τα μπροστά. Γι' αυτό λίγα λεπτά μετά τη νίκη εστίασε στην επόμενη μέρα, λέγοντας ότι το σερί των πέντε διαδοχικών νικών ανήκει ήδη στο παρελθόν. Κανείς δεν ξέρει αν στο τέλος της χρονιάς οι «πράσινοι» θα έχουν πετύχει τους στόχους τους. Το γεγονός όμως ότι γίνεται ποιοτική δουλειά με συγκεκριμένες βάσεις κι αρχές στο εσωτερικό του συνόλου, είναι κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Την ίδια ώρα στο απέναντι «στρατόπεδο» μοιάζουν να κοιτούν το... δέντρο. Μπόλικη φασαρία για ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι που ακόμα κι αν το κέρδιζε ο Ολυμπιακός, πιθανότατα να έκρυβε τα προβλήματα κάτω από το... χαλάκι για λίγο καιρό ακόμα. Μέχρι αυτά να ξαναέβγαιναν στην επιφάνεια. Τη δεδομένη χρονική στιγμή Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βαδίζουν σε δύο εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Το «τριφύλλι»... σκανάρει την αγορά για να δυναμώσει ακόμα παραπάνω. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» μοιάζουν να μην παραδέχονται τα λάθη τους στις επιλογές των Ρόμπερτς και Τόμπσον. Όσο πιο αργά τα παραδεχτούν τόσο πιο δύσκολη θα γίνει η κατάσταση γι' αυτούς.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, πλέον στρέφεται αποκλειστικά στην Ευρωλίγκα. Ο αγώνας με την Μπάμπεργκ είναι ιδιαίτερος, καθώς το «διπλό» θα επαναφέρει τους πρωταθλητές Ελλάδος σε τροχιά τετράδας...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ