24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το Βιλανόβα ξανά στην κορυφή του NCAA γράφοντας ιστορία! (vids)

Οι Βιλανόβα Γουάιλντκατς έκαναν επίδειξη δύναμης στον τελικό του Final 4 του NCAA νικώντας 79-62 τους Μίσιγκαν Γούλβερινς και κατέκτησαν τον τίτλο για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για μία ιστορική επίδοση την οποία είχαν πετύχει στο παρελθόν τρία κολέγια. Οι Ντιουκ Μπλου Ντέβιλς του Μάικ Σιζέφσκι, οι Κεντάκι Γουάιλντκατς και οι Φλόριντα Γκέιτορς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Ντόντε Ντι Βιντσέντζο ο οποίος ήταν αυτός που με 31 πόντους (6/10 β., 5/8 διπ., 5/7 τριπ.) οδήγησε εκ τους ασφαλούς την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εξαιρετικός και ο Μάικαλ Μπρίτζες με 19 πόντους.

Από την πλευρά των ηττημένων προσπάθησε ο Αμπντούρ Ραχκμάν με 23 πόντους, ενώ 16 σημείωσε ο Μόριτζ Βάγκνερ.

Δεν είχαν αντίπαλο

Μπροστά σε 63.000 θεατές οι παίκτες του Τζέι Ράιτ ξεκίνησαν «μουδιασμένα» το παιχνίδι και οι αντίπαλοί τους εκμεταλλεύτηκαν και με μπροστάρη τον Βάγκνερ ξέφυγαν με 16-9. Ωστόσο μετά τα πρώτα έντεκα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, οι «αγριόγατες» ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους και στις δύο πλευρές του παρκέ κι ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση, πηγαίνοντας μάλιστα στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 37-28.

Στο δεύτερο μισό του τελικού, οι Γούλβερινς προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να κάνουν την ανατροπή, αλλά δεν κατόρθωσαν καν να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό. Ωστόσο σε αυτό το σημείο ανέλαβε ξανά δράση ο Ντι Βιντσέντζο και παίζοντας και για τον αρχηγό του Τζέιλεν Μπράνσον ο οποίος δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ, δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του Βιλανόβα να μπουν ξανά στο παιχνίδι... Η κόρνα της λήξης βρήκε τους Γουάιλντκατς θριαμβευτές μέσα σε αποθέωση.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε βίντεο από τον τελικό παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=DrY5z1LjZBw

https://www.youtube.com/watch?v=J6EEmwpWUms



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ