23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Του έραψε κουστούμι…

Έγκλημα και τιμωρία στο ΟΑΚΑ, για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ηττήθηκε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην έδρα του από την Αρμάνι, με τους Ιταλούς να επικρατούν με 79-78, με τον κορυφαίο των «πρασίνων» Νικ Καλάθη να αποδεικνύεται στο φινάλε μοιραίος, καθώς εκτός από το αχρείαστο φάουλ που έκανε στα 8,8 στον Μορασκίνι, αστόχησε στο φινάλε.

Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά έκανε ένα παιχνίδι «φωτοτυπία» με αυτό της Βιλερμπάν, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να έχει αποφασίσει να ζήσει και να ...πεθάνει με τον Καλάθη, ενώ για μια ακόμη φορά δεν εμφάνισε ένα επιθετικό πλέι για τον Φριντέντ, ο οποίος είχε ανεβάσει την απόδοση του στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν το τραγικό 3/20 τρίποντα, με τα τρία αυτά να έρχονται από τον Καλάθη, ενώ η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα, είχε το τρομερό 54% με 14/26 τρίποντα, δείχνοντας ψυχραιμία και γυρίζοντας εξαιρετικά την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με ένα επιθετικό ξέσπασμα του εξαιρετικό Τζέικομπ Ουάλι να προσπεράσουν με 68-61 στο 34', αλλά δέχθηκαν τρία συνεχόμενα τρίποντα (68-70), ενώ στο φινάλε είδαν την Αρμάνι να τους παίρνει τρία επιθετικά ριμπάουντ.  Ο Ουάιλι έφτασε σε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα, όντας εντυπωσιακός με 17 πόντους και 8/9 δίποντα αλλά και 7 επιθετικά ριμπάουντ, και προσπέρασε τους 16 πόντους που είχε πετύχει πέρυσι ως παίκτης της Γκραν Κανάρια απέναντι τον Παναθηναϊκό. Ο Νικ Καλάθης με 23 πόντους (7/10 διπ., 3/6 τριπ., 5 ασίστ) προσπαθούσε ουσιαστικά μόνος του, ενώ ο Τζίμερ Φριντέντ είχε 9 πόντους (3/4 διπ.). Εκτός πνεύματος αγώνα οι Τάιρις Ράις, ο οποίος έμεινε μέσα στο φινάλε, ο Ουέσλει Τζόνσον (έκανε 4 γρήγορα φάουλ), ενώ ο Παπαγιάννης (4 π.) μετά το πρώτο δεκάλεπτο εξαφανίστηκε! Δεν αγωνίστηκαν Παππάς και Μπράουν.

Για την Αρμάνι ο εξαιρετικός Βλάντιμιρ Μιτσοβ είχε 18 πόντους (3/6 τριπ.), ενώ ο Λουίς Σκόλα είχε 17 πόντους (2/3 τριπ., 9 ριμπ.), και 16 πόντους ο εξαιρετικός Μάικλ Ρολ (4/7 τριπ).

Το παιχνίδι

Σε απόλυτη ισορροπία κυμάνθηκε όλο το πρώτο ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να κινούντα ουσιαστικά η μια δίπλα στην άλλη, με την μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι να είναι το +5 (10-15) που πήραν οι Ιταλοί με δυο συνεχόμενα τρίποντα του Σκόλα. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την Αρμάνι να έχει 4/6 τρίποντα, και τον Ρολ να ευστοχεί στην εκπνοή για το 20-24, την ίδια στιγμή που ο Ουάιλι με 6 πόντους (όλοι μετά από επιθετικά ριμπάουντ) είχε δώσει πνοή στο «τριφύλλι».
 
Ο Ρολ συνέχισε την επιθετική του παρουσία (10 π.), ο Παναθηναϊκός έχανε το ένα τρίποντο μετά το άλλο, αλλά τα επτά επιθετικά του ριμπάουντ ήταν αυτά που τον κρατούσαν στο παιχνίδι (4 ο Ουάλι), με το ημίχρονο να κλείνει με buzzer τρίποντο του Καλάθη και στο 38-38. Αυτό ήταν το πρώτο εύστοχο μακρινό σουτ των «πρασίνων» (1/10), ο οποίοι ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό με μόλις 4 ομαδικά φάουλ.

Μπορεί το παιχνίδι να έγινε λίγο πιο σκληρό στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά οι δυο ομάδες συνέχιζαν να μάχονται με τα ίδια όπλα όπως στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός με ατομικές επιθέσεις και τις εξάρσεις των Ουάιλι (12 π., 6/6 διπ., 6 επιθ. ριμπ.) και Φριντέτ (9 π.) και οι Ιταλοί με το τρίποντο, με το οποίο ουσιαστικά «εκτελούσαν» στο ΟΑΚΑ. Έτσι έκλεισαν έχοντας το προβάδισμα με 61-57 και με 11/19 τρίποντα, ενώ σε κάποιο σημείο στο δεκάλεπτο είχαν 10/16. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη συνέχισε «άσφαιρη», έχοντας 1/13 και 7,7 %.

Όπως αναμενόταν το παιχνίδι οδηγήθηκε σε φινάλε «θρίλερ», με τον Παναθηναϊκό παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 68-61 με επιθετικό ξέσπασμα του Ουάιλι στο 34', και 76-72 με τρίποντο του Καλάθη στο 38', να ηττάται με δυο βολές του Μορασκίνι στα 8,8'' από ανόητο φάουλ του Καλάθη, ο οποίος αστόχησε σε ατομική ενέργεια στο φινάλε.

Το πρόσωπο : Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ αποδείχθηκε καθοριστικός για την αναμέτρηση, όντας ο παίκτης που πήρε από το χέρι την Αρμάνι όταν το σκορ πήγε στο 76-72, και την οδήγησε με προσωπικούς πόντους και πολύ δύσκολα καλάθια στο 76-77, πριν ο Ρικάρντο Μορασκίνι καταφέρει στα 8.8'' να σταθεί ψύχραιμος, παρά τις έντονες αποδοκιμασίες να πετύχει 2/2 βολές και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Οι αριθμοί : Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, με τα τρίποντα να παίζουν τον δικό τους ρόλο. Ο Παναθηναϊκός τα «έσπασε» έχοντας 3/20 τρίποντα (15%) και αυτά από τον Καλάθη, ενώ οι Ιταλοί είχαν 14/26, δηλαδή το εντυπωσιακό 54% σε εκτός έδρας παιχνίδι. Οι «πράσινοι« είχαν μόλις 11 ασίστ (5 ο Καλάθης), 7 λάθη και 9/11 βολές.

Για να δείτε το στατιστικό κάντε κλικ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ