29.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Τουρκική «Λερναία Ύδρα» στη Βαρκελώνη

Η Φενέρμπαχτσε έπαιξε χωρίς Σλούκα, Γκιουλέρ και Μαχμούτογλου, αλλά έδειξε στην Μπαρτσελόνα, ότι χρειάζεται... αρκετά πράγματα παραπάνω, ώστε να την πλησιάσει στο δικό της επίπεδο, περνώντας από το «Παλάου Μπλαουγκράνα» με 84-65 και δείχνοντας μία κυρίαρχη εικόνα, διαθέτοντας μια σωρεία λύσεων από παίκτες, που σε κάθε προσπάθεια των Καταλανών είχαν τις απαντήσεις, για να βγουν στον «αφρό» και να εξασφαλίσουν το θρίαμβο, που τους διατηρεί στην κορυφή της Ευρωλίγκα.

Το παιχνίδι

Ο Ντίξον και ο Γκριν είχαν μπει... φουριόζοι, με αποτέλεσμα μετά τις αρχικές εναλλαγές στο προβάδισμα η Φενέρ να πάρει τα ηνία και να προηγηθεί με «διπλό» σκορ στα πρώτα 7.5 λεπτά (6-12). Η καλή της άμυνα, επέτρεπε παράλληλα στους Κάλινιτς και Βέσελι να μπουν στην «εξίσωση», για να έρθει με ένα «χορευτικό» του ο Ντίξον και να κλείσει ιδανικά την πρώτη περίοδο, κρατώντας το +6, τη στιγμή που ο Οριόλα προσπαθούσε να «αφυπνίσει» τους γηπεδούχους (17-23).

Δύο νέα τρίποντα από Ντίξον και Ντατόμε «εκτόξευαν» τη διαφορά για την τουρκική ομάδα, που στα μέσα της δεύτερης περιόδου, όταν είδε και τον Λοβέρν να συνεισφέρει επιθετικά, βρέθηκε με ένα επιβλητικό +15, σε ένα ματς που βρισκόταν απόλυτα στο ρυθμό της (23-38). Ο Κούριτς και ο Χάνγκα, όμως, είχαν απαντήσεις, με την άμυνα της Μπαρτσελόνα να την οδηγεί σε ένα επιμέρους 11-1 στο επόμενο τρίλεπτο, βάζοντάς την ξανά στο ματς, αν και το καλό διάστημα δεν είχε αντίστοιχο φινάλε, που είχε την Φενέρ στο +9 στην ανάπαυλα, ύστερα από καλάθι του Βέσελι (36-45).

Ο Κλαβέρ και ο Τόμιτς προσπάθησαν με γρήγορο 4-0, να αλλάξουν την κατάσταση στην τρίτη περίοδο, αλλά εκεί ήρθαν, αυτή την φορά, οι Μέλι και Κάλινιτς. Με τους δύο ως πρωταγωνιστές και τον Λοβέρν να προσθέτει λύσεις, το κοντέρ έγραψε πολύ γρήγορα... +17 για τους παίκτες του Ομπράντοβιτς, που προηγήθηκαν με 44-61 στα 72" πριν από το τέλος του δεκαλέπτου και κατάφεραν να μείνουν σε αυτό το νούμερο, με τον Ντίξον να διαμορφώνει το 47-64.

Η «Μπάρτσα» είχε δεδομένα, πια, ένα «βουνό» να ανέβει, αλλά έδειξε αντίδραση με ηγέτη τον Χάνγκα, που οδήγησε την ομάδα τους στις δύο πλευρές του παρκέ και έδωσε ελπίδα, μειώνοντας σε 58-68 με κάτι λιγότερο από έξι λεπτά για τη λήξη του αγώνα. Τώρα, όμως, υπήρχε ο Γκούντουριτς που «έσπρωξε» τους φιλοξενούμενους σε σερί 0-9 μέσα σε κάτι παραπάνω από δύο λεπτά, για να «καθαρίσει» το ματς για την ομάδα του (58-77 στο 37'). Το τέλος, λοιπόν, ήταν μια τυπική διαδικασία, με την Φενέρ δικαίως να τελειώνει στο κυρίαρχο +19.

Δεκάλεπτα: 17-23, 36-45, 47-64, 65-84

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, ΟΥΤΕ ΔΥΟ... ΑΛΛΑ ΕΠΤΑ: Είναι λάθος να ξεχωρίσουμε έναν παίκτη στο συγκεκριμένο ματς, από τον νικητή. Κι αυτό, ειδικά όταν βλέπεις επτά παίκτες της Φενέρ να έχουν από 4 (Γκριν) έως 16 πόντους (Ντίξον), καλύπτοντας ιδανικά τα κενά των Σλούκα, Γκιουλέρ και Μαχμούτογλου. Εξ ου και ο τίτλος περί «Λερναίας Ύδρας», αφού σε κάθε περίοδο, άλλοι παίκτες έπαιρναν τη σκυτάλη και κρατούσαν σταθερά μπροστά την ομάδα του Ομπράντοβιτς.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν οι κατοχές είναι πλήρως ισορροπημένες, τότε με 47.4% στα τρίποντα έναντι 31.3% του αντιπάλου σου και 59.5% στα δίποντα έναντι 48.6%, τότε είναι λογικό να φύγεις με «διπλό» και θριαμβευτής. Αυτός ήταν ο λόγος, που η Φενέρ κέρδισε με διαφορά 19 πόντων στη Βαρκελώνη.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ