24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Τι «λένε» οι αριθμοί για ΑΕΚ και Προμηθέα (pics)

Ελληνολιθουανικές «μονομαχίες» περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του Basketball Champions League, όσον αφορά στα παιχνίδια της Τρίτης (13/11).

Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τη Λιετκαμπέλις (19.30), τη στιγμή που ο Προμηθέας Πατρών θα παίξει στη «Svyturio Arena» απέναντι στη Νεπτούνας Κλαϊπέντα (19.00). Η διοργανώτρια αρχή δημοσίευσε διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία πριν από τα ματς, τα οποία μπορείτε να δείτε κι εσείς παρακάτω…

-Η «Ένωση» έχει χάσει μόλις ένα από τα τελευταία δέκα παιχνίδια της στο Basketball Champions League και «τρέχει» σερί 4-0. Αυτό είναι το καλύτερο σερί της στην ιστορία της στη διοργάνωση, μετά τις έξι διαδοχικές νίκες που σημείωσε το διάστημα ανάμεσα στον Ιανουάριο και τον Αύγουστο του 2017.
-Το συγκρότημα του Λούκα Μπάνκι έχει το χειρότερο ποσοστό ευστοχίας από τη γραμμή των βολών φέτος, με τους παίκτες της να σουτάρουν με μόλις 63.3%.

Λιετκαμπέλις κέρδισε στα δύο από τα τελευταία τρία παιχνίδια της, αφού είχε ξεκινήσει με αρνητικό σερί 0-2. Αμφότερες οι ήττες της ήταν σε εκτός έδρας ματς.
-Μόνο μία ομάδα έχει καλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα φέτος στο Basketball Champions League εν συγκρίσει με τους Λιθουανούς, που σουτάρουν από την περιφέρεια με 41.5%.

-Μόνο ένας παίκτης έχει φέτος κάνει περισσότερα double double από το Βινς Χάντερ, που έχει φθάσει αισίως στα δύο σε πέντε ματς. Ο Αμερικανός έχει, παράλληλα, πετύχει 49π. στα τελευταία δύο παιχνίδια της ΑΕΚ στο Basketball Champions League, ενώ είχε σκοράρει 30π. στα πρώτα τρία.
Σίμας Γιασάιτις έχει, μέχρι στιγμής, 12/20 τρίποντα. Αυτό το 60% πρόκειται για το δεύτερο καλύτερο ποσοστό ευστοχίας από τα 6,75μ. ανάμεσα στους παίκτες που είναι φόργουορντ.

Προμηθέας Πατρών γνώρισε στο Στρασβούργο την πρώτη ήττα του στο Basketball Champions League, ενώ είχε ξεκινήσει με 4-0.
-Oι παίκτες του Μάκη Γιατρά έχουν το μικρότερο μέσο όρο, φέτος στη διοργάνωση, στα ριμπάουντ: μόλις 29 ανά ματς.

Νεπτούνας Κλαϊπέντα κατάφερε να κερδίσει στα τελευταία δύο παιχνίδια της, ενώ στα προηγούμενα δεκατρία είχε κερδίσει μόνο στα τρία. Δεν έχει μπορέσει να νικήσει τρία διαδοχικά ματς από το Νοέμβριο του 2017.

-O Τζεράι Γκραντ, με +21.4, έχει τον καλύτερο μέσο όρο αποδοτικότητας ανάμεσα σε όλους τους παίκτες που έχουν ξεκινήσει ως βασικοί φέτος.
Λεωνίδας Κασελάκης είναι ο παίκτης που έχει παίξει τα περισσότερα λεπτά, μέχρι στιγμής, από όλους όσοι έχουν ξεκινήσει στα πρώτα πέντε ματς της σεζόν από τον πάγκο. Συγκεκριμένα, έχει συμπληρώσει παρουσία στο παρκέ για 135 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ