24.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Τι κάνεις Γιάννη; Τον Φάρο χτίζω!

Οι συνεχόμενες επιτυχίες είναι πολλές. Μετά τον Δούκα, έφτασε τις εννέα ο Φάρος που έχει την τύχη να έχει περισσότερους από έναν, πρωταγωνιστές. Απλά στο ματς με την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων, ξεχώρισε λιγάκι παραπάνω ο Γιάννης Δημάκος! 

Στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, κάθε άλλο παρά.. ψαρίλα μυρίζει. Αλήθεια! Μπορείς να οδηγήσεις μέχρι την συνοικία του Πειραιά για να το διαπιστώσεις ο ίδιος, αν θέλεις, Μην εκπλαγείς όμως αν σου έρθει η… τιρινίνι! Άγνωστη λέξη; Ρώτα έναν μεγαλύτερο σου για να μάθεις πως η επιτυχία έχει κι άλλο όνομα. Κι ο Φάρος έχει… ψεκαστεί με αυτή - από πάνω μέχρι κάτω - χρόνια τώρα! Το διαπίστωσες πέρυσι (όπως όλοι μας) και συνεχίζει φέτος από κει που το άφησε. Ο Βαγγέλης Τσάπας έβαλε (ξανά) βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφενός για να κρατήσει τους περσινούς πρωταγωνιστές και αφετέρου, να φέρει καινούργιους. Ίσως στην αρχή της σεζόν να απογοητεύτηκε, ελαφρώς, αλλά με την έλευση του Σάββα Συμεωνίδη μπορεί και πάλι να ελπίζει. Άλλωστε, η νίκη του Σαββάτου επί του Δούκα, του δίνει το δικαίωμα. Εδώ να σου γράψω μια… ειρωνεία της ζωής, πως ο Συμεωνίδης έστησε στην αρχή της σεζόν την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων για να την αφήσει μετά το (χαμένο) ματς με τον Αμύντα. Δεν άργησε να βρει δουλειά και “σίγουρα έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο σερί που τρέχουμε” λέει ο Γιάννης Δημάκος. Θα σου πω και μια δεύτερη… ειρωνία. Ο Συμεωνίδης ήθελε τον Δημάκο στον Δούκα και τώρα συνεργάζονται στον Φάρο. “Μαζί του παίζουμε πιο ελεύθερα και αυτό φαίνεται. Το ότι κερδίζουμε και σκοράρουμε 100 πόντους, δεν το κάνουμε μόνο με το επιθετικό μας ταλέντο. Έχει μερίδιο και ο ίδιος”. 

Πόντοι, σκορ, νίκες

Γιάννης Δημάκος εστί… χαρισματικός σκόρερ! Το 2015 ήταν ο κορυφαίος όλων όσων φορτώνουν τα αντίπαλα καλάθια και μία σεζόν πριν, βγήκε δεύτερος! Στα 26 του, οδηγεί εκ τους ασφαλούς τον Φάρο. Όσοι είδαν το ματς με τον Δούκα, μπορούν να το καταλάβουν. Γι’ αυτούς που προτίμησαν την απογευματινή βόλτα, να πούμε πως ο Δημάκος είχε 22 πόντους με τέσσερα τρίποντα: “Για να βάλω εγώ τόσους πόντους, κάποιοι με βοηθάνε. Δεν παίζω μόνος μου. Η ομάδα απαρτίζεται από πάρα πολύ καλούς παίκτες και ο ένας βοηθάει τον άλλον. Για να κερδίσουμε τον Δούκα, χρειάστηκαν και οι πόντοι του Κώστα (σ.σ. Κακαρούδη), του Βαγγέλη (σ.σ. Καράμπουλα) και οι καλές άμυνες του Γάιου (σ.σ. Σκορδίλη). Όλοι βοήθησαν για να πάρουμε μια νίκη που μας διευρύνει το σερί”. 

Η καλύτερη επίθεση είναι η... επίθεση

Αν παρακολουθείς φανατικά την Α2 (αν δεν το πράττεις, κακό του κεφαλιού σου) θα ξέρεις πως το νικηφόρο σερί του Φάρου έχει ανέβει στα εννέα παιχνίδια. Μετά την ήττα από τον Ηρακλή, η ομάδα του Κερατσινίου σκοράρει κατά βούληση και στο φινάλε των αναμετρήσεων, πανηγυρίζει. Όταν δε, στα τελευταία πέντε παιχνίδια της μετράει τέσσερις κατοστάρες (κι εφτά στο σύνολο), το κάνει ελαφρώς πιο έντονα: “Το ταλέντο μας στην επίθεση υπερτερεί της άμυνας. Προσπαθούμε βέβαια και σε αυτό το κομμάτι πολύ σκληρά αλλά είμαστε μια ομάδα με επιθετικό ταλέντο. Δεν φταίμε εμείς γι΄αυτό” λέει αστειευόμενος ο Δημάκος που συνεχίζει: “Σε κάθε παιχνίδια, κάποιος είναι ο πρωταγωνιστής. Πολύ σπάνια ένας να είναι πρώτος σκόρερ σε δύο συνεχόμενα ματς. Αυτό δείχνει πως η ομάδα έχει βάθος στο ρόστερ της και όλοι είναι έτοιμο για το καλύτερο, πάντα προς όφελος της ομάδας” κι ας μην έχει ξεκινήσει στην αρχή καλά. 

Απειλητικός εκ νέου...

Ποιος να το έλεγε πως ο φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδος και ο δεύτερος που πήρε το “εισιτήριο” για την Basket League (άσχετα αν προτίμησε να μείνει στην Α2) θα ξεκινούσε μέτρια την σεζόν. Χάνει από Αμύντα και Αρκαδικό, παιδεύεται να περάσει από την έδρα των Μαχητών, το ίδιο κι απ’ την Καβάλα και βλέπει τους διεκδικητές του, να τον αφήνουν πίσω. Τώρα, τους απειλεί εκ νέου: “Αδικήσαμε τους εαυτούς μας στην αρχή της χρονιάς. Μπορούμε να βρούμε πολλές δικαιολογίες όπως οι ατυχίες με τους τραυματισμούς αλλά δεν πείσουμε κανέναν. Σημασία έχει, από δω και πέρα τι κάνουμε” αναρωτιέται ο Δημάκος για να δώσει την απάντηση ο ίδιος: “Παλεύουμε. Μην πεις πως δεν φαίνεται; Έχουμε εννέα συνεχόμενες νίκες, έχουμε βρει ρυθμό και συνεχίζουμε για να φτάσουμε όσο το δυνατών πιο ψηλά. Δεν ξέρω κατά πόσο εφικτό είναι να βγούμε πρώτοι καθότι έχουμε μείνει λίγο πίσω αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Έχουμε Ηρακλή και Πανιώνιο στην έδρα μας, μπορούμε να τους νικήσουμε όπως και τον κάθε αντίπαλο. Στον Φάρο είμαστε”. Πολύ σωστά! Στην ομάδα που έκανε όλη την Ελλάδα να παραμιλάει. Ρώτα τον Κακαρούδη που έναν χρόνο πριν έπαιζε στον ΠΑΟΚ, να σου πει! 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ