26.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Τιλί στο basketa.gr: «Σπουδαίο να παίζεις στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός»

Η θέση του πάουερ φόργουορντ στον Ολυμπιακό φαίνεται γεμάτη, πλέον με τον Κιμ Τιλί να συμπληρώνει τον Γιώργο Πρίντεζη.

Ο 29χρονος Γάλλος ξεκουράστηκε ελάχιστα μετά την προετοιμασία της Γαλλίας για το Ευρωμπάσκετ και μετά τον αποκλεισμό του από την τελική δωδεκάδα έπιασε κατευθείαν δουλειά στο ΣΕΦ. Το νέο 4αρι των "ερυθρόλευκων" εμφανίζεται έτοιμο για την καινούργια σεζόν και λίγο πριν βουτήξει στα βαθιά μιλάει στο basketa.gr.

Θα παίξει σε υψηλότερο επίπεδο, κάτι που επιδιώκει με κάθε μεταγραφή: «Κάθε φορά που πηγαίνω σε μια νέα ομάδα, θέλω να ανεβαίνω ένα σκαλί. Έτσι και με τον Ολυμπιακό, είναι ακόμη ένα βήμα μπροστά για την καριέρα μου και μια σπουδαία ευκαιρία να παίξω για ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ. Γνώριζα ότι πρόκειται για μια οικογένεια, ήθελα να γίνω μέλος της και το ένιωσα από την πρώτη μέρα».

Δεν συμμετείχε στην αποστολή της Γαλλίας και χωρίς διακοπές βρέθηκε σε νέο περιβάλλον:«Έγινε πολύ γρήγορα. Ήμουν σχεδόν έναν μήνα με την Εθνική, προετοιμάστηκα και ήμουν έτοιμος να προπονηθώ και πάλι. Δεν ξεκουράστηκα αρκετά, ήρθα αμέσως εδώ. Ήθελα να αδειάσω το μυαλό μου, γιατί ήμουν απογοητευμένος επειδή δεν αγωνίστηκα στο Ευρωμπάσκετ. Προσπάθησα να βελτιωθώ και να μάθω τα συστήματα του κόουτς Σφαιρόπουλου».

Πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα με την πρώην ομάδα του, την Μπασκόνια. Για τον Τιλί... «θα έχει πλάκα να παίξω εναντίον τους. Είναι κρίμα, βέβαια που δεν θα παίξουμε σε αυτό το γήπεδο (σ.σ. ο αγώνας θα διεξαχθεί στα «Δύο Αοράκια»), αλλά δεν πειράζει, ανυπομονώ για αυτό το παιχνίδι και θέλω να τους κερδίσουμε».

Το πρώτο του ντέρμπι "αιωνίων" θα γίνει στο άδειο ΣΕΦ: «Αισθάνομαι άσχημα γιατί ξέρω την ατμόσφαιρα που μπορεί να δημιουργήσει ο κόσμος σε αυτά τα παιχνίδια. Βλέπω τόσα χρόνια τους αγώνες και περιμένω πως και πώς να παίξω σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Είναι σπουδαίο να είσαι μέρος τέτοιων αναμετρήσεων. Τουλάχιστον οι φίλαθλοι θα μας υποστηρίξουν από τις τηλεοράσεις τους και εμείς θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη».

Ο χρόνος πιέζει... «Πολλοί παίκτες έλειπαν και η προετοιμασία με όλους τους παίκτες ήταν μόλις μια εβδομάδα. Και πλέον έχουμε λίγες μέρες στην διάθεσή μας για να δέσουμε, να μάθουμε ο ένας τον άλλον και να συγκεντρωθούμε όσο περισσότερο γίνεται για την πρεμιέρα».

Να περιμένουμε... ματσάρα ή μόνο άμυνες; «Το δεύτερο σίγουρα. Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν μπορείς να περιμένεις κάτι διαφορετικό. Θα είναι σκληρό παιχνίδι με τις άμυνες να κυριαρχούν. Το καλό είναι πως μπορείς να κερδίσεις, παίζοντας καλά στην άμυνα ακόμα και αν δεν έχεις καλές συνεργασίες στην επίθεση. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς και έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην αμυντική τακτική».

Ο Γάλλος φόργουορντ αποκαλύπτει αυτά που θα προσφέρει στο παρκέ: «Με τον χρόνο που θα έχω θα δίνω το 100% στην άμυνα, κάνοντας αυτά που ζητάει ο προπονητής. Θέλει επίσης να παίρνω σουτ στην επίθεση και αυτό είναι κάτι στο οποίο δουλεύω προσωπικά. Βελτιώνω συνεχώς το τρίποντό μου κάθε χρόνο. Απειλώντας από μακριά, θα δημιουργώ χώρους για τους συμπαίκτες μου».

Τέλος, ο Ολυμπιακός επιχειρεί μια βελτίωση στο παιχνίδι του... άμυνα ή επίθεση; «Μπορούμε να κάνουμε και τα δύο. Το ρόστερ είναι αρκετά μεγάλο για να τα καταφέρουμε στην σεζόν. Υπάρχουν 15 παίκτες υψηλού επιπέδου για όλες τις δουλειές ενώ θα μας βοηθήσει να διατηρηθούμε φρέσκοι μέσα στην χρονιά. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιχνιδιού, θα προσαρμόζουμε το στιλ μας».

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ