25.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Τη χάρηκε μέχρι κι ο Μουτόμπο! (vids)

Απολαυστική σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα η Μακάμπι έκανε μέχρι και τον βετεράνο του ΝΒΑ Ντικέμπε Μουτόμπο, που ήταν στο γήπεδο, να πεταχτεί από τη θέση του και "κατάπιε" την Μπάγερν πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της στην Ευρωλίγκα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο της (95-71). Η κυριαρχία στα ριμπάουντ και η πολύ καλή άμυνα, βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας Σφαιρόπουλου, ήταν τα κλειδιά της νίκης της ομάδας του λαού".

Η Μακάμπι κυριάρχησε ολοκληρωτικά κάτω από τα καλάθια στο πρώτο ημίχρονο κι αυτό αποτέλεσε τη βάση πάνω στην οποία έχτισε το μεγάλο προβάδισμά της. Στα πρώτα 20 λεπτά κέρδισε 27 ριμπάουντ, 13 εκ των οποίων επιθετικά, ενώ η Μπάγερν μόλις 5! Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως οι φιλοξενούμενοι πήραν το πρώτο αμυντικό τους ριμπάουντ στο 17ο λεπτό με τον Λούτσιτς! Μέχρι τότε η Μακάμπι ανανέωνε όλες τις επιθέσεις που έχανε μετά από άστοχα σουτ της!

Άστοχα σουτ, πάντως, δεν είχε πολλά στο πρώτο μέρος. Με τέτοια κυριαρχία στις ρακέτες επέλεγε να επιτεθεί κυρίως κοντά στο καλάθι, όπου οι Μπλακ, Ο' Μπράιαντ και Τάιους έκαναν σπουδαία δουλειά, όπως αποδεικνύει και το 69% με το οποίο σούταρε στα δίποντα.

Κατόπιν τούτων ήταν φυσιολογικό η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να πάρει από την αρχή το προβάδισμα και να το διευρύνει προϊόντος του χρόνου. Μόλις στο 5' προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (16-6), ενώ στο 13' ξέφυγε για πρώτη φορά με 2ο πόντους (39-19).

Η Μπάγερν έχοντας χάσει κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εκδηλώσει λιγότερες επιθέσεις (κι αυτές με κακά ποσοστά), και με τον Ντέρικ Ουίλιαμς να είναι εξουδετερωμένος, δεν μπορούσε να ακολουθήσει στο σκορ. Κάποια σουτ του Κόπονεν στην αρχή και κάποιες προσπάθειες του Λούτσιτς στο τέλος την έκαναν να φανεί επιθετικά και να μην επιτρέψει το σκορ να της ξεφύγει κι άλλο, πιο πολύ από τους 18 πόντους του πρώτου 20λέπτου (47-29).

Στην τρίτη περίοδο το σκηνικό διαφοροποιήθηκε αρκετά, καθώς η Μπάγερν έλεγξε πολύ καλύτερα τα ριμπάουντ και βελτίωσε σημαντικά την άμυνά της μέσα στη ρακέτα. Οι ψηλοί της Μακάμπι έπαψαν να κάνουν πάρτι, αντίθετα ο Ντέρικ Ουίλιαμς βρήκε χώρο και έδωσε κάποιες λύσεις, χάρη στις οποίες η Μπάγερν έκλεισε αρκετά την ψαλίδα. Στο 24' μείωσε στους 14 (54-40) και παρά τα σουτ του Κέιν, που έδωσαν πρόσκαιρα ανάσες στη Μακάμπι, η διαφορά έπεσε και στους 11 πόντους στο 28' πριν κλείσει το δεκάλεπτο με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 67-55.

Όμως η αντεπίθεση της Μπάγερν δεν είχε συνέχεια. Η Μακάμπι δεν είχε διάθεση να μπει σε περιπέτειες, γι' αυτό στην τελευταία περίοδο έπαιξε άμυνα και "καθάρισε". Στην επίθεση ο πιτσιρικά Ζουσμάν έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, καθώς με επτά δικούς του πόντους η "ομάδα του λαού" έτρεξε μεταξύ 32' και 35' ένα σερί 12-2, με το οποίο ξέφυγε ξανά με 83-59 και τα υπόλοιπα ήταν ιστορία. Η Μακάμπι έφτασε με άνεση στη πρώτη νίκη της στην Ευρωλίγκα επί των ημερών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ: Εν αρχή ην ο Ταρίκ Μπλακ, που κυριάρχησε απόλυτα μέσα στις δύο ρακέτες και βοήθησε αποφασιστικά τη Μακάμπι να χτίσει νωρίς διψήφια διαφορά βάζοντας τις βάσεις για την τελική επικράτηση. Και στο τέλος "καθάρισε" ο Ζούσμαν με τους επτά πόντους που πέτυχε μεταξύ 32' και 35' κόβοντας οριστικά τον βήχα της Μπάγερν.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στο δεύτερο ημίχρονο τα ριμπάουντ ήταν 14-13 υπέρ της Μακάμπι. Η Μπάγερν ισορρόπησε την κατάσταση, αλλά γι' αυτήν η ζημιά είχε γίνει με το απίθανο 27-5 του πρώτου ημιχρόνου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ