25.4 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Της έχει πάρει τον αέρα η Βαλένθια

Αν σε ένα γήπεδο δεν τα καταφέρνει η Ιμπεροστάρ Τενερίφη, αυτό είναι η Λα Φοντέτα. Η Βαλένθια σε εξαιρετική κατάσταση και με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του EuroCup ήταν καλύτερη και έφτασε στη νίκη με 88-73. Στον άλλον αγώνα που άρχισε νωρίς σήμερα το απόγευμα στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, η Χιπουθκόα επικράτησε της Μπανταλόνα 89-86.

Οι «πορτοκαλί» εκτέλεσαν την Τενερίφη από τα 6μ75 αφήνοντας το παρκέ με το εκπληκτικό 61% με 16/26 τρίποντα! Ένας πρώην παίκτης της ομάδας από τα Κανάρια, ο Μάικ Τόμπεϊ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Βαλένθια με 14 πόντους (και 2/3 τρίποντα), από 13 σημείωσαν Βαν Ρόσομ και Μαρκ Τόμας και 10 είχε ο Σάστρε. Βαν Ρόσομ και Ουίλ Τόμας είχαν από επτά ασίστ, ενώ ο Τόμπεϊ μάζεψε επτά ριμπάουντ. Μοναδικός παίκτης που ξεχώρισε επιθετικά για την Τενερίφη ήταν ο Ζιλέτ με 20 πόντους. Ήταν και ο μοναδικός διψήφιος της ομάδας του Τσους Βιδορέτα.

Η Βαλένθια μπορεί να έφτασε εύκολα στη νίκη, αλλά δεν ίσχυσε το ίδιο για την Χιπουθκόα που χρειάστηκε τις βολές του Ζέισλοφτ 17’’ πριν το τέλος για να αισθανθεί νικήτρια. Ο ίδιος παίκτης πήγε να της στερήσει τη νίκη, καθώς έκανε μπρος πίσω με 4’’ στο ρολόι και το σκορ στο 89-86. Ο Λαπροβίτολα όμως αστόχησε στο τρίποντο που θα μπορούσε να στείλει τον αγώνα στην παράταση και οι γηπεδούχοι πήραν μια πολύτιμη για την παραμονή τους στην κατηγορία νίκη.

 Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δίδυμο πρωταγωνιστών. Ήταν ο Ντάνι Πέρεθ με 17 πόντους και 7 ασίστ με τον Μπέκα Μπουριανάντζε που μέτρησε 19 πόντους και 10 ριμπάουντ για τους νικητές και από την άλλη ήταν ο Νίκολα Λαπροβίτολα με 28 πόντους και 9 ασίστ με τον Μάρκο Τοντόροβιτς που είχε 20 πόντους και 7 ριμπάουντ.

(Απόψε διεξάγονται και οι αγώνες Γκραν Κανάρια-Μανρέσα και Ομπραντόιρο-Φουενλαμπράδα)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ