21.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Τζόρτζεβιτς: «Ο Θεός… μαζί τους»

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν τρομάζει από την Εθνική ΗΠΑ. Αισθάνεται σίγουρος για τις δυνατότητες της Σερβίας και… ρίχνει το γάντι στους Αμερικανούς.

Οι «Πλάβι» προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, που θα διεξαχθεί στην Κίνα το διάστημα 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου, έχοντας όλα τα μεγάλα «αστέρια» στη διάθεσή του, εν αντιθέσει με την «αστερόεσσα» που θα παραταχθεί με σημαντικές απουσίες στα ασιατικά παρκέ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ρωτήθηκε, από το RTS, τι θα γίνει στην περίπτωση που οι δύο ομάδες τεθούν αντιμέτωπες στο μεγάλο φετινό ραντεβού» και απάντησε: «Πρέπει να σκέφτεστε περισσότερο εμάς και κάποιες άλλες ομάδες. Για παράδειγμα, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Αργεντινή, τον Καναδά, τη Βραζιλία. Δεν σκέφτομαι καθόλου τους Αμερικανούς. Ας παίξουν το μπάσκετ τους κι εμείς το δικό μας. Εάν βρεθούμε αντιμέτωποι, τότε… ο Θεός μαζί τους!».

Οι Σέρβοι είχαν αντιμετωπίσει τους Αμερικανούς και το 2014 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας και το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο και είχαν ηττηθεί. Πλέον, οι ΗΠΑ έχουν στην άκρη του πάγκου τους νέο προπονητή, τον Γκρεγκ Πόποβιτς, με το Σάσα Τζόρτζεβιτς να αναφέρει σχετικά: «Τον καλωσορίζω στο κλαμπ». Θυμίζουμε πως οι «Πλάβι» έχουν κληρωθεί στο Δ’ Όμιλο, που θα λάβει χώρα στην πόλη Φοσάν, και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα τεθούν αντιμέτωποι με την Ιταλία, τις Φιλιππίνες και την Αγκόλα.

Όσο για την πορεία της προετοιμασίας τους, συμπλήρωσε: «Είμαι ευγνώμων για τη δουλειά που γίνεται, στο όνομα της Εθνικής. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε και να διορθώσουμε. Έχουμε έναν κώδικα συμπεριφοράς και δουλειάς. Έχουμε κάνει καλή δουλειά μέχρι στιγμής, αλλά όλες οι ομάδες που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση είναι σε υψηλό επίπεδο, γίνεται σκάουτινγκ και δύσκολα μπορείς να κρύψεις κάτι. Είναι καλύτερο να έχω τώρα κάποιες ενστάσεις παρά όταν αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τονίζουμε συνεχώς κάποια πράγματα και δουλεύουμε πάνω σε αυτά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ