20.7 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Τζόρτζεβιτς: «Δεν ειρωνεύτηκα ούτε έδειξα ασέβεια στις ΗΠΑ»

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έμεινε ικανοποιημένος από τη νίκη της Σερβίας επί των ΗΠΑ με 94-89, ενώ... μάζεψε τη δήλωση που είχε κάνει πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο για τους Αμερικανούς.

Παράλληλα ο «Σάλε» χρησιμοποίησε δικαιολογίες για την ήττα από την Αργεντινή, λέγοντας ότι έφταιγε που η ομάδα του ταξίδευε. Κάτι βέβαια που έκαναν όλες οι ομάδες της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Ήμουν καλεσμένος σε μία τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης. Αυτό το σχόλιο δεν ήταν για να ειρωνευτώ τις ΗΠΑ ούτε για να δείξω ασέβεια. Το μόνο που ήθελα ήταν να να ενθαρρύνω τους παίκτες μου, να νιώσουν αυτοπεποίθηση και ασφάλεια. Να στείλω ένα μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς μού έκανε ένα πολύ καλό σχόλιο στο τέλος του αγώνα. Κάθε ανταγωνιστής είναι ελεύθερος να εκφράσει τη γνώμη του, εμείς απλά θέλαμε να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε και το κάναμε απέναντι στις ΗΠΑ» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

Είχαμε καλή αντίδραση, περήφανη αντίδραση, κοιμηθήκαμε στα κρεβάτια μας για μερικές νύχτες μας βοήθησε, οργανώσαμε τα ματς βοήθησε, γιατί προηγουμένως όλο ταξιδεύαμε και αυτό δεν μας βοηθούσε. Πιστεύω ότι τα παιδιά βγήκαν σήμερα στο παρκέ με την επιθυμία να ανταγωνιστούν, να παίξουν ένα καλό ματς μετά από μία κακή ήττα. Παίξαμε σαν ομάδα, είχαμε κίνητρο, δείξαμε ότι είμαστε μαζί όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουμε. Θέλαμε να πάμε την ομάδα μας στα μετάλλια, αλλά έστω σήμερα παίξαμε με αυτόν τον τρόπο. Αρχίσαμε το παιχνίδι πολύ καλά, ήμασταν εύστοχοι, η Αμερική είχε μία άσχημη ήττα, ίσως ήταν επηρεασμένη αλλά έπαιξε κι αυτή πολύ περήφανα. Εμείς βρήκαμε τα σουτ, βρήκαμε το inside game, κάναμε καλή προσπάθεια. Είναι μία πολύ καλή νίκη, δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε και τιμήσαμε τη διοργάνωση μέχρι τέλους».

Από την πλευρά των παικτών ο Βασίλιε Μίτσιτς υπογράμμισε:

«Συγχαρητήρια στους αντιπάλους για το καλό ματς, αλλά και τους συμπαίκτες μου, είχαμε κίνητρο για σήμερα για να επιστρέψουμε και να παίξουμε για την περηφάνια μας. Παίξαμε δυνατά, κερδίσαμε και αξίζαμε αυτή τη νίκη. Πριν τη διοργάνωση πολλοί πίστευαν ότι θα μας δουν στον τελικό με τις ΗΠΑ και πιστεύω ότι με την ποιότητα που έχουμε θα μπορούσαμε να είμαστε εκεί, αλλά παίξαμε με την Αργεντινή και χάσαμε και εκείνοι είχαν μία σκληρή ήττα από τη Γαλλία. Αμφότεροι είχαμε σπουδαίες προσδοκίες, αυτό είναι φυσιολογικό στη δουλειά μας, μερικές φορές κερδίζεις, μερικές χάνεις, έτσι γίνεται».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ