22.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τζορτζ κατά Ρίβερς

Ο Ντοκ Ρίβερς αποχώρησε από τους Λος Άντζελες Κλίπερς και ανέλαβε λίγο αργότερα τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, είδηση που έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο τον Πολ Τζορτζ.

O 30χρονος γκαρντ/φόργουορντ αγωνίστηκε πέρυσι για πρώτη φορά στους Καλιφορνέζους, στους οποίους ήταν προπονητής από το 2013 ο 50χρονος τεχνικός. Ωστόσο, η συνύπαρξή τους δεν ήταν η ιδανική, σύμφωνα με τον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος δήλωσε: «Με χρησιμοποιούσε σαν να είμαι ο Ρέι Άλεν ή ο Τζέι Τζέι Ρέντικ. Έπαιρνα συνεχώς σκριν μακριά από την μπάλα. Μπορώ να το κάνω, αλλά δεν είναι αυτό το παιχνίδι μου. Εγώ χρειάζομαι ροή. Θέλω περισσότερες επιλογές, θέλω να εμπλακώ στο πικ εν ρολ, να ποστάρω. Ήθελα σε διαφορετικά σημεία την μπάλα. Για αυτό η περσινή σεζόν ήταν δύσκολη σε πολλά επίπεδα».

Σε ερώτηση για τον αποκλεισμό τους από τους Ντένβερ Νάγκετς, στα πλέι οφ του ΝΒΑ, συμπλήρωσε ο Πολ Τζορτζ στο ίδιο έντονο ύφος: «Ήταν δύσκολο για εμάς, γιατί είχαμε αυτοπεποίθηση. Περάσαμε μπροστά με 3-1 και νιώσαμε ότι θα παίρναμε τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι, αλλά χάσαμε. Μετά είπαμε ότι είμαστε στο 3-2 και θα πάρουμε το επόμενο και χάσαμε πάλι. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, όμως, ποτέ δεν κάναμε προσαρμογές. Ποτέ δεν δουλέψαμε κάτι διαφορετικό. Κάναμε τα ίδια σκ...α συνέχεια και αναρωτιόμασταν τι γίνεται. Μιλούσαμε μεταξύ μας και λέγαμε ότι θα πάνε όλα καλά, αντί να λέμε ότι πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Δεν αξίζαμε να προκριθούμε. Δεν ήμασταν έτοιμοι. Δε δουλέψαμε. Απλώς λέγαμε ότι είχαμε εμένα, τον Καουάι Λέοναρντ, τον Λου Ουίλιαμς και το Μόντρεζλ Χάρελ και πως θα τα καταφέρουμε...».

Ο Πολ Τζορτζ είχε τη σεζόν 2019-2020 μειωμένους μέσους όρους, εν συγκρίσει με την προηγούμενη χρονιά του στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Σε 48 ματς κανονικής περιόδου είχε 21,5π., 5,7 ριμπάουντ, 3,9 ασίστ και 1,4 κλεψίματα σε 29.1’ και σε δεκατέσσερις αναμετρήσεις πλέι οφ 20,1π., 6,1 ριμπάουντ, 3,8 ασίστ και 1,5 κλεψίματα σε 36.1’. Οι Λος Άντζελες Κλίπερς πέρασαν στον πρώτο γύρο των πλέι οφ με 4-2 τους Ντάλας Μάβερικς, αλλά αποκλείστηκαν με 4-3 από τους «σβόλους», αν και προηγήθηκαν με 3-1.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ