24.2 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Τζέιμς στο basketa.gr: “Όλο το σύμπαν μάς χαμογέλασε”!

Τα τρίποντα του Βασιλόπουλου και του Σάκοτα έγειραν οριστικά την πλάστιγγα στη μεριά της ΑΕΚ και μετά το τέλος του θρίλερ με την Μπαϊρόιτ, αλλά και αυτού που παίχθηκε στη Βενετία μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Εστουντιάντες, την έστειλαν στους "16" του Basketball Champions League. Όμως ο παίκτης-κλειδί ήταν και πάλι ο Ντελρόι Τζέιμς. Η μετατόπισή του σε θέση σέντερ στην τελευταία περίοδο είχε για μία ακόμα φορά ευεργετικά αποτελέσματα, καθώς η προβληματική μέχρι εκείνη τη στιγμή άμυνα, άρχισε αίφνης να... σπάει κόκκαλα και έδωσε αξία στη φοβερή εμφάνιση του Μάνι Χάρις και στα νικηφόρα τρίποντα.

Λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα και περιμένοντας στα αποδυτήρια να περάσει από εκεί η σύζυγός του για να φύγουν μαζί, ο Τζέιμς εξήγησε μιλώντας στο basketa.gr πώς ήρθε η νίκη επί της Μπαϊρόιτ και ποια σημασία έχει για την ΑΕΚ, αλλά και τον ίδιο.

-Ήταν λίγο απρόσμενη η νίκη, με τον τρόπο που εξελίχθηκε ο αγώνας, έτσι;
"Η Μπαϊρόιτ έπαιξα πολύ καλά και δυνατά, αλλά εμείς διατηρήσαμε τη συγκέντρωσή μας ως ομάδα. Τα τελευταία οκτώ λεπτά “κλειδώσαμε” την άμυνά μας, όλοι έβγαλαν σπουδαίες φάσεις, ο Πάνος ήρθε από τον πάγκο κι έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο κι ο Ντούσαν τελείωσε το παιχνίδι με τον τρόπο που ένας αρχηγός πρέπει να κάνει. Παίξαμε δυνατά και πήραμε αυτή τη νίκη, που είναι μεγάλη για την ΑΕΚ και για μας".

-Εσύ ήσουν, πάντως, παίκτης-κλειδί για την ανάκαμψη στην τελευταία περίοδο παίζοντας σε θέση σέντερ...
"Προσπαθώ να βγάζω ενέργεια και να παίζω δυνατά στην άμυνα. Αυτό είναι που μου ζητά ο προπονητής να κάνω και αυτό είναι το μόνο που έχω στο μυαλό μου. Όταν με βάζει να παίξω σε θέση "5", ξέρω ότι πρέπει να παίξω δυνατά στην άμυνα. Αυτό".

-Όταν χάνατε με 12 πόντους στην αρχή της τελευταίας περιόδου, τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε να μην τα παρατήσετε;
"Είχαμε πίστη. Λέγαμε μεταξύ μας ότι υπήρχε χρόνος και όσο υπήρχε χρόνος, εμείς θα παλεύαμε. Παλέψαμε, τα καταφέραμε και τώρα με βλέπεις εδώ χαρούμενο και χαμογελαστό αντί για λυπημένο"

-Υπήρχε άγχος στην ομάδα;
"Πάντα υπάρχει πίεση όταν παίζεις στην ΑΕΚ. Όλοι το ξέρουν ότι έχουμε καλή ομάδα και το ότι νιώθουμε πίεση, αποδεικνύει αυτό ακριβώς. Ότι είμαστε καλή ομάδα".

-Βοήθησε πάντως και η τύχη. Τα άλλα αποτελέσματα ήρθαν ακριβώς όπως τα θέλατε...
"Σήμερα ήταν η τέλεια μέρα! Δεν υπήρξαν πολλές τέτοιες μέχρι σήμερα, αλλά αυτή ήταν πραγματικά τέλεια".

-Σα να συνομώτησε το σύμπαν, που λέει κι ο Κοέλιο...
"Ναι, πραγματικά. Ολόκληρο το σύμπαν μάς χαμογέλασε σήμερα. Είμαστε πανευτυχείς και δεν έχω άλλα λόγια για να εκφράσω το πόσο τέλεια ήταν για μας η σημερινή μέρα"!

-Πολλοί ενδεχομένως δεν πίστευαν στην πρόκριση ειδικά μετά την ήττα από τη Στρασμπούρ.
"Πίστευαν, όμως, όσοι βρίσκονται σε αυτά τα αποδυτήρια κι αυτό είναι το μόνο που έχουμε ανάγκη. Να πιστεύουμε εμείς. Οι παίκτες, οι προπονητές, οι γυμναστές, όλοι εμείς. Γι’ αυτό προκριθήκαμε".

-Όταν κάποιος δεν σε πιστεύει, σού δίνει έξτρα κίνητρο;
"Έχουμε έτσι κι αλλιώς ισχυρό κίνητρο. Και παρ' όλο που η πλάτη είναι κολλημένη στον τοίχο κι ο κόσμος αρχίζει να μην πιστεύει, εμείς συνεχίζουμε να έχουμε πίστη στους εαυτούς μας. Κι αυτό είναι που χρειαζόμαστε".

-Έχεις προτίμηση για τον αντίπαλο στην επόμενη φάση;
"Δεν ασχολούμαστε ακόμα με τον αντίπαλο. Είμαστε χαρούμενοι που προκριθήκαμε. Όταν μάθουμε τον αντίπαλο και ασχοληθούμε, θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας σε αυτόν".

-Αυτή η νίκη βοηθά ενόψει του τελικού με τον Ολυμπιακό;
"Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και όταν έρθει εκείνη η ώρα, θα είμαστε έτοιμοι. Με τον Ολυμπιακό θα ασχοληθούμε όταν τελειώσει ο αγώνας με το Ρέθυμνο για το πρωτάθλημα, αλλά προς το παρόν αυτό που θέλουμε, είναι να απολαύσουμε τη σημερινή νίκη μας".

-Τέτοιες νίκες δικαιώνουν την απόφασή σου να έρθεις εδώ;
"Οι νίκες είναι το παν. Αν με δεις να παίζω, καταλαβαίνεις πως κάνω τα πάντα για να κερδίσω. Οι νίκες είναι το παν και ελπίζω να συνεχίσουμε να νικάμε".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ