24.5 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Τζέιμς Γκιστ στο Basketa: «Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, να αντιδράσουμε»

Ο Παναθηναϊκός απώλεσε μία σημαντική ευκαιρία στη Γερμανία και ο Τζέιμς Γκιστ μιλάει στο Basketa.gr για το πώς εξηγείται η «συντριβή» από την Μπάμπεργκ, τονίζοντα πως δεν έχει έρθει η καταστροφή για το «τριφύλλι», αλλά και ότι επιβάλλεται η αντίδραση κόντρα στην Μπασκόνια.

Τίποτα δεν πήγε καλά για τον Παναθηναϊκό στην χθεσινή (2/2) αναμέτρηση στην «Brose Arena» κόντρα στην Μπάμπεργκ. Τουλάχιστον, για το πρώτο ημίχρονο και το τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Νικ Καλάθη να προσπαθεί με ένα δικό του «one man show» να αλλάξει τις ισορροπίες στην τρίτη περίοδο, αλλά μοιραία να μην τα καταφέρνει, μην έχοντας επί της ουσίας συμπαραστάτη. Ανάμεσα σε αυτούς, βρισκόταν και ο Τζέιμς Γκιστ σε μία από τις πιο άσχημες φετινές του βραδιές (4 π., 2/7 δ., 4 ρ., 1 κλ., 3 λ.), με την ομάδα του μάλιστα να στερείται έναν τόσο σημαντικό της «πυλώνα» λίγο μετά τα μέσα στην τελευταία περίοδο.

Μιλώντας στο Basketa.gr, ο Αμερικανός ψηλός φάνηκε, όπως και οι συμπαίκτες του, «πληγωμένος βαθιά» στον εγωισμό του από την εμφάνιση και το αποτέλεσμα στη Βαμβέργη και θέλησε να δώσει το δικό του «σύνθημα» για τη συνέχεια, επισημαίνοντας πως πρέπει άμεσα όλοι να αντιδράσουν. Εξηγεί τους λόγους που οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν αυτή την εμφάνιση, διαφωνεί στο θέμα της κούρασης που αναφέρεται τον τελευταίο καιρό, ενώ υπογραμμίζει πως η ήττα αυτή αναπαριστά μία χαμένη ευκαιρία, που δεν έχει φέρει όμως την καταστροφή.

Τζέιμς, τι πήγε τόσο άσχημα;

Η Μπάμπεργκ ήταν απλά καλύτερη από εμάς. Όσοι είδαν το παιχνίδι, είμαι σίγουρος ότι αυτό θα κατάλαβαν.

Κάνατε την ανατροπή, πάντως, στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά δεν υπήρχε συνέχεια. Ποιο ήταν το καθοριστικό στοιχείο για το γεγονός, ότι πάλι βρεθήκατε να χάνετε με μεγάλη διαφορά;

Η άμυνά μας ήταν το θέμα. Παίξαμε εξαιρετική άμυνα στην τρίτη περίοδο και απλά στην τελευταία περίοδο… δεν εμφανιστήκαμε σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε πει πολλές φορές, ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε ολόκληρο το ματς, ειδικά όταν παίζουμε με μία καλή ομάδα σαν την Μπάμπεργκ, που θα τιμωρήσει τα λάθη σου.

Με νίκη θα καταφέρνατε να βρεθείτε αρκετά ψηλότερα στη βαθμολογία. Ήταν, επομένως, μία χαμένη ευκαιρία. Πιστεύεις πως μπορείτε να το «ρεφάρετε» με κάποιο τρόπο στα επόμενα ματς;

Ήταν απλά ένα παιχνίδι, στο οποίο χάσαμε. Υπάρχουν πολλά ματς ακόμη μπροστά μας και πρέπει να επικεντρωθούμε στο επόμενο. Μπορεί να χάσαμε, αλλά δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Πρέπει να συνεχίσουμε.

Συμφωνείς με όσους μιλούν για κούραση;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Όπως είδατε, βγήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο και βγάλαμε για ένα διάστημα ενέργεια και μαχητικότητα. Είναι απλό, η Μπάμπεργκ έπαιξε καλύτερα και πιο σκληρά από εμάς.

Τι πρέπει να κάνετε, πια, για να κερδίσετε την Μπασκόνια;

Πρέπει απλά να βρούμε τον τρόπο, για να αντιδράσουμε και να επανέλθουμε στις νίκες. Παίζουμε στο σπίτι μας και, αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας για να το υπερασπιστούμε, θα τα καταφέρουμε.

Αποστολή στη Βαμβέργη: Ραφαήλ Αλαγάς

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ