22.8 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Τετέλεσται με… “σκούπα”(vids)

Ο Παναθηναϊκός πίστεψε στην ανατροπή, πάλεψε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, αλλά η Ρεάλ έχει καρδιά πρωταθλήτριας και μεγάλη ποιότητα. Με τον εξαιρετικό Καμπάτσο να κάνει πράματα και θάματα στο δεύτερο ημίχρονο και με τρία μεγάλα τρόποντα στα τελευταία τρία λεπτά, νίκησε και το τρίτο παιχνίδι της σειράς (89-82) και πήρε την πρόκριση για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας (για έβδομη φορά τα τελευταία εννέα χρόνια!), όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο της, "σκουπίζοντας" τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μένει εκτός φάιναλ φορ για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Μεγάλο παιχνίδι από τον Βουγιούκα και τον Λοτζέσκι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν ήταν αρκετό. Φοβερό standing ovation από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού στο τέλος του αγώνα, παρά την ήττα, και αποθέωση του Νικ Καλάθη.

Ο αγώνας άρχισε με ένα πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Τζέιμς Γκιστ έκανε δύο φάουλ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και είδε όλο το πρώτο ημίχρονο από τον πάγκο για να μη φορτωθεί περαιτέρω. Αυτή η γρήγορη αλλαγή μπέρδεψε κάπως την άμυνα των "πρασίνων" και καθώς ο Παπαγιάννης είχε πρόβλημα στο να δώσει τις σωστές βοήθειες και να καλύψει τους χώρους, οι Ράντολφ και Ταβάρες βρήκαν χώρο και έδρασαν. Η Ρεάλ εκμεταλλευόμενη την αστοχία των γηπεδούχων προηγήθηκε με 12-4 στο 4' και ανάγκασε τον Πιτίνο να κάνει αλλαγές.

Με την είσοδο του Βουγιούκα η άμυνα του Παναθηναϊκού έγινε πολύ πιο αποτελεσματική μέσα στη ρακέτα, ενώ στην επίθεση ανέλαβε δράση ο Λοτζέσκι, που με επτά συνεχόμενους πόντους "ψαλίδισε" τη διαφορά και έδωσε τη δυνατότητα στον Καλάθη με τρίποντο να βάλει τους "πράσινους" για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (16-14) στο 7'.  Η Ρεάλ, ωστόσο, δεν πτοήθηκε. Με τον Ταβάρες να απαγορεύει στους παίκτες της ελληνικής ομάδας να μπουν στη ρακέτα και να αναλώνονται σε άστοχα σουτ από την περιφέρεια, και με τους Ρούντι και Τέιλορ να δίνουν λύσεις στην επίθεση, έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 23-18, ενώ στο 12' ολοκλήρωσε ένα σερί 9-0 παίρνοντας προβάδισμα 9 πόντων (27-18).

Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα, καθώς ο Καλάθης έδειχνε να μην μπορεί να βγάλει άκρη απέναντι στην άμυνα του Τέιλορ, ενώ ήταν βιαστικός στις επιλογές του. Ο Βουγιούκας ήταν εξαιρετικός αμυντικά, όμως στην επίθεση με τον Ταβάρες απέναντί του δεν μπορούσε να πάρει καν την μπάλα, ενώ όταν μπήκε ξανά για λίγο ο Παπαγιάννης, τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τον Παναθηναϊκό. Όταν βγήκε ο Ταβάρες και πήρε τη θέση του ο Αγιόν, ο Παπαπέτρου μαζί με τον Τόμας βρήκαν την ευκαιρία να δώσουν κάποιες λύσεις κοντά στο καλάθι, ωστόσο η Ρεάλ διατηρούσε το προβάδισμά της με τον Τόμπκινς να δίνει λύσεις.

Όλα αυτά μέχρι το 17', όταν ο Πιτίνο βρήκε τελικά τη σωστή πεντάδα. Με Βουγιούκα και Τόμας η ρακέτα έγινε απροσπέλαστη, ενώ στην επίθεση Τόμας και ο εκπληκτικός στο πρώτο μέρος Λοτζέσκι έσερναν το χορό. Στα τελευταία τρία λεπτά του ημιχρόνο ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 15-2 και γύρισε τούμπα το παιχνίδι παίρνοντας προβάδισμα πέντε πόντων με τη λήξη του πρώτου μέρους (41-36).

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ταβάρες να παίρνει δύο συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ, τους Ρούντι και Τέιλορ να σκοράρουν, τη Ρεάλ να ισοφαρίζει άμεσα 41-41 και τον Πιτίνο να παίρνει άρον άρον τάιμ άουτ. Μετά από αυτό ο Καλάθης ανέλαβε δράση, με τρίποντο και ασίστ στον Παπαγιάννη ο Παναθηναϊκός ξαναπήρε το προβάδισμα (46-41) και ανέκτησε τον έλεγχο. Ο Καλάθης βρήκε χώρο και βοήθησε περισσότερο στο κομμάτι της δημιουργίας, ο Γκιστ ως "τεσσάρι" βοήθησε πολύ μέχρι να φορτωθεί με τρίτο φάουλ και να ξαναβγεί, και ο Παναθηναϊκός είχε ένα προβάδισμα, που έφτασε στο +5 (54-49) στο 26'. Όμως από εκείνο το σημείο και μετά κόλλησε επιθετικά.

Ενώ η άμυνά του ήταν καλή, στην επίθεση δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα, έτσι η Ρεάλ βρίσκοντας λύσεις από τους Καμπάτσο, Τόμπκινς και Κάρολ κατάφερε με ένα σερί 9-1 να περάσει ξανά μπροστά με 58-55 μισό λεπτό πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου, η οποία έληξε ισόπαλη 58-58, καθώς ο Λάνγκφορντ με τρίποντο έδωσε μια λύση στο επιθετικό αδιέξοδο των "πρασίνων".

Στην τελευταία περίοδο η μάχη κορυφώθηκε. Ο Παναθηναϊκός ελέγχοντας τον ρυθμό έβαζε την μπάλα μέσα στη ρακέτα στους Βουγιούκα και Τόμας εκμεταλλευόμενος την απουσία του Ταβάρες, όμως από την άλλη πλευρά και η Ρεάλ χτυπούσε με τον Αγιόν, που έκανε μεγάλη ζημιά. Καμία από τις δύο ομάδες πάντως δεν μπορούσε να ξεφύγει από την... αγκαλιά της άλλης. 

Η Ρεάλ με πολύ καλό Καμπάτσο και τον Αγιόν να οργιάζει στο διάστημα που πέρασε στην πεντάδα του Παναθηναϊκού ο Παπαγιάννης, προηγήθηκε με 72-68 στο 36', με την επιστροφή του Βουγιούκα οι "πράσινοι" μείωσαν 72-70 κλείνοντας καλά τη ρακέτα, αλλά στη συνέχεια η Ρεάλ τον τιμώρησε από την περιφέρεια. Δύο μεγάλα τρίποντα του Τέιλορ στο 37' και του Ράντολφ στο 38' έμειναν επί της ουσίας αναπάντητα από τον Παναθηναϊκό, και η Ρεάλ δύο λεπτά πριν απο το τέλος πήρε πολύτιμο προβάδισμα 6 πόντων (78-72).

O Καλάθης σκόραρε αμέσως μετά δίνοντας μια ανάσα στους "πράσινους", αλλά ο εξαιρετικός Καμπάτσο έκοψε οριστικά τα πόδια των παικτών της ελληνικής ομάδας με ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο. Με αυτό έκανε το 81-74 στο 39' και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Η Ρεάλ θα παίξει και φέτος στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός θα απουσιάσει από αυτό για έβδομη συνεχόμενη χρονιά.

Ο ΣΟΛΙΣΤ: Ο Φακούντο Καμπάτσο ήταν ο δήμιος του Παναθηναϊκού, κάνοντας ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο. Αφού έκανε... μάγκα τον Αγιόν στην τελευταία περίοδο φτάνοντας τις 10 ασίστ, πέτυχε το πιο μεγάλο τρίποντο του αγώνα στο 39' "κλειδώνοντας" τη νίκη της Ρεάλ. Παρόλο που ο Παναθηναϊκός τον περίμενε, δεν μπόρεσε να τον περιορίσει.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ρεάλ πήρε 10 ριμπάουντ περισσότερα (33 έναντι 23) και μοίρασε 8 ασίστ περισσότερες (22 έναντι 14).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ