19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Τενερίφη για κούπα (vids)

Η Τενερίφε ήταν πιο έμπειρη και μπόρεσε να αντιπαρέλθει το πλεονέκτημα έδρας και τον ενθουσιασμό της Αντβέρπ. Με εξαιρετική άμυνα μετά την πρώτη περίοδο και μεγάλα σουτ από τους Μπεϊράν και Μπρουσίνο στην τελευταία περίοδο νίκησε με 70-54 στον δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ φορ του BCL και θα διεκδικήσει το τρόπαιο στον τελικό της Κυριακής από τη Βίρτους Μπολόνια. Όποια από τις δύο ομάδες νικήσει, θα γίνει η πρώτη η οποία αναδεικνύεται τροπαιούχος χωρίς να είναι γηπεδούχος. Το 2017 η Τενερίφε και πέρυσι η ΑΕΚ σήκωσαν την κούπα παίζοντας στις έδρες τους.

Με τον ενθουσιασμό του πρωτάρη και ωθούμενη από τους εκδηλωτικούς Βέλγους φιλάθλους, που γέμισαν το αχανές Antwerps Sportpaleis, η Αντβέρπ κυριάρχησε στο πρώτο δεκάλεπτο. Πίεσε πολύ στην άμυνά της, μη επιτρέποντας στην Τενερίφε να πλησιάσει στο καλάθι της, ενώ στην επίθεση ο Λι κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και ο Τέιτ έκανε σπουδαία δουλειά στα επιθετικά ριμπάουντ και μέσα στη ρακέτα, όπου η άμυνα της ισπανικής ομάδας έδειχνε να πάσχει. 

Σιγά σιγά η Αντβέρπ έχτισε μια διαφορά, που έφτασε τους επτά πόντους στο 6' (14-7), τους 8 στο τέλος της περιόδου (20-12) και τους 10 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (22-12). Όμως από εκεί και μετά το σκηνικό άλλαξε πλήρως. Η Τενερίφε βελτίωσε θεαματικά την άμυνά της, θωρακίζοντας με τα μεγάλα κορμιά τη ρακέτα της και ελέγχοντας τα ριμπάουντ. Ανάγκασε την Αντβέρπ να βγει έξω για να σουτάρει άστοχα τρίποντα, ενώ έκοψε και τον γρήγορο ρυθμό, που είχε στην πρώτη περίοδο.

Στην επίθεση η ισπανική ομάδα βρήκε μεγάλα περιφερειακά σουτ από τον Ζιλέ, που της επέτρεψαν να ανοίξει την άμυνα της Αντβέρπ και από κάποια στιγμή και μετά να αρχίσει να χτυπά και μέσα από τη ρακέτα. Όλα αυτά είχαν ως εντυπωσιακό αποτέλεσμα στα 9,5 τελευταία λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου η Τενερίφε να τρέξει ένα εντυπωσιακό σερί 19-4 και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 31-26. Αν μάλιστα ήταν πιο εύστοχη στις βολές, θα μπορούσε να είχε ξεφύγει περισσότερο. 

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο. Η Τενερίφε με εξουθενωτική άμυνα δεν άφηνε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της, ενώ στην επίθεση απλώς έδινε την μπάλα στον Μπεϊράν. Αυτός πόσταρε συνέχεια τον κοντύτερό του Καλινόσκι πετυχαίνοντας συνεχόμενα καλάθια και όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η ισπανική ομάδα να ξεφύγει με 41-31 στο 25'. 

Η Αντβέρπ ωστόσο αντέδρασε. Μετά από το τάιμ άουτ του προπονητή της, βελτίωσε πολύ την άμυνά της βοηθούμενη και από το ότι ο Μπεϊράν κάθησε στον πάγκο για να ξεκουραστεί. Στην επίθεση οι Καλινόσκι και Ντουτζίνσκι πέτυχαν κάποια τρίποντα που άνοιξαν την αντίπαλη άμυνα, ο Λι συνεργάστηκα άριστα με τους Μπάκο και Τόμπσον και η βελγική ομάδα μείωσε 43-40 στο 28'. Όμως η Τενερίφε χτυπώντας μέσα στη ρακέτα κυρίως με τον Νιανγκ, κράτησε το προβάδισμα, προηγούμενη με 47-42 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

H τελευταία περίοδος άρχισε με τον Μπρουσίνο να βγαίνει ως λαγός από το καπέλο του Βιδορέτα. Στα πρώτα 2,5 λεπτά πέτυχε δύο τρίποντα, το ένα εξ αυτών μάλιστα συνοδεύτηκε και από βολή λόγω φάουλ που κέρδισε, και με αυτούς τους 7 πόντους έκανε το σκορ 55-42 υπέρ της Τενερίφε δίνοντάς της ένα καλό προβάδισμα σε ένα κρίσιμο σημείο. Η Αντβέρπ προσπάθησε να αντιδράσει με τα σουτ του Καλινόσκι, όμςως η Τενερίφε έπαιζε καλή άμυνα, ενώ και ο Μπεϊράν πέτυχε ένα απίθανο buzzer beater τρίποντο στη ληξη του χρόνο επίθεσης στο 36', με το οποίο έκανε το σκορ 60-49 και έκοψε τα πόδια των παικτών της βελγικής ομάδας.

Η Αντβέρπ δεν μπόρεσε να συνέλθει μετά από αυτό το σουτ, δεν μπόρεσε να πλησιάσει ξανά και η Τενερίφε εκμεταλλευόμενη τη μεγαλύτερη εμπειρία της, πήρε τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

ΔΙΔΥΜΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ: Οι Χαβιέ Μπεϊράν και Νίκολας Μπρουσίνο εκτέλεσαν την Αντβέρπ στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν οι καταλύτες της νίκης της Τενερίφε. Το απίθανο buzzer beater τρίποντο του Μπεϊράν στο 36' ήταν αυτό που έγραψε τους τίτλους τέλους στο παιχνίδι.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Τενερίφε σούταρε με 49% εντός παιδιάς, ενώ η Αντβέρπ μόλις με 36%.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ