21.5 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

«Τελικός» με Γαλλία

Σπουδαίο ματς για την Εθνική Ελλάδας Ανδρών στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του 40ού Ευρωμπάσκετ, καθώς τίθεται αντιμέτωπη με τη «χάλκινη» στην προηγούμενη διοργάνωση Γαλλία.

Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα, μετά τη νίκη στην πρεμιέρα τους επί της Ισλανδίας, θέλουν το «δύο στα δύο» απέναντι στους «τρικολόρ» (02/09, 16.30, ΕΡΤ1) που προέρχονται από ήττα-σοκ από την οικοδέσποινα Φινλανδία. Περιφερειακή άμυνα και έλεγχος του ρυθμού είναι το ζητούμενο για τους Έλληνες διεθνείς, προκειμένου να διπλασιάσουν τα νικηφόρα αποτελέσματά τους στο Ελσίνκι, βάζοντας παράλληλα… πλώρη για πρόκριση στους «16». Το στραβοπάτημα του συγκροτήματος του Βενσάν Κολέ στο πρώτο παιχνίδι του στη «Hartwall Arena» αναμένεται να κάνει πιο συγκεντρωμένους τους παίκτες του, που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να παραμείνουν χωρίς νίκη μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου αγώνα τους.

Τα μικροπροβλήματα δεν έλειψαν για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, με το Βαγγέλη Μάντζαρη να αποχωρεί από την προπόνηση. Ο 27χρονος γκαρντ υπέστη κάκωση στο μικρό δάκτυλο του αριστερού χεριού, αλλά αναμένεται να χρησιμοποιηθεί κανονικά από τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Ο Αντουάν Ντιό αποτελεί «πονοκέφαλο» για το Γάλλο προπονητή, καθώς προέρχεται από τραυματισμό στο αριστερό γόνατο, ενώ δεν αγωνίστηκε κόντρα στους Φινλανδούς. Απέναντι στη «γαλανόλευκη», πάντως, οι πιθανότητες να παίξει είναι αυξημένες.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του φετινού Ευρωμπάσκετ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ