21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Τελικός-γιορτή σε κατάμεστο γήπεδο

Η Πάτρα γιορτάζει! Ο Προμηθέας θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο τελικό των φετινών πλέι οφ της Basket League στο κατάμεστο «Δημήτρης Τόφαλος», καθώς έχουν ήδη εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια. Οι γηπεδούχοι ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις στους φιλάθλους, δεν θα λείψουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι βραβεύσεις, σε έναν αγώνα-γιορτή για ολόκληρη την πόλη.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος ομάδα πλην της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης παίζει στην τελική σειρά. Το αχαϊκό συγκρότημα έχει προετοιμάσει μια γιορτή, αντάξια ενός ματς-τελικού, με τον κόσμο να ετοιμάζεται -από την πλευρά του- να δημιουργήσει μοναδική ατμόσφαιρα, φορώντας και τα πορτοκαλί μπλουζάκια που θα τους μοιραστούν στην είσοδο. Ο προπονητής των γηπεδούχων, Μάκης Γιατράς, δεν έχει να αντιμετωπίσει αγωνιστικά προβλήματα, αν και η κούραση των παικτών του είναι λογική, έχοντας παίξει σε έξι αναμετρήσεις τις τελευταίες δώδεκα ημέρες. Έχουν ήδη κάνει την υπέρβαση, αλλά αντλώντας δύναμη και από τον κόσμο τους θα προσπαθήσουν για τη νίκη, προσθέτοντας ακόμα μία σελίδα στην ιστορία τους.

Οι «πράσινοι», που προέρχονται από ευρείας έκτασης νίκη στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, θα παραταχθούν στο «Δημήτρης Τόφαλος» με τη γνωστή απουσία του Νίκου Παππά. Ο Λούκας Λεκαβίτσιους συμμετείχε σε μέρος της τελευταίας προπόνησης στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων κι έτσι ο Ρικ Πιτίνο αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στην αποστολή, που ταξίδεψε για την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Στο περιθώριο της αναμέτρησης θα βραβευθούν τρεις πρώην παίκτες του Προμηθέα, που τίμησαν τα χρώματα της ομάδας και συνετέλεσαν σημαντικά στην εντυπωσιακή πορεία μέχρι την Basket League. Ο λόγος για τους Βασίλη Γιαννικόπουλο, Νίκο Πέττα και Άγγελο Τσάμη, οι οποίοι θα επιστρέψουν στο κλειστό των Μποζαϊτίκων και θα γίνουν «κομμάτι» της γιορτής, σε μια συμβολική κίνηση που αποδεικνύει πως οι Πατρινοί σέβονται και τιμούν το παρελθόν τους. Επίσημα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει ζητήσει εισιτήρια, αλλά φίλαθλοί του αναμένεται να βρεθούν μεμονωμένα στο γήπεδο, έτσι σε ακόμα έναν αγώνα στην Πάτρα θα συνυπάρξουν γηπεδούχοι και αντίπαλοι, χωρίς φυσικά «νεκρές» ζώνες.

Το πρόγραμμα:

Δευτέρα 10/06
Παναθηναϊκός-Προμηθέας Πατρών 103-77

Τετάρτη 12/06
«Δ. Τόφαλος» 18.30 Προμηθέας Πατρών-Παναθηναϊκός Καρακατσούνης, Σώμος, Καλδίρης (Πίγκας) ΕΡΤ 2 Live

Παρασκευή 14/06
ΟΑΚΑ 21.00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Πατρών Μάνος, Τζαφλέρης, Παντελίδης (Μουζάκης Στ.) COSMOTE SPORT4HD Live

Κυριακή 16/06 (εάν χρειαστεί)
«Δ. Τόφαλος» 19.00 Προμηθέας Πατρών-Παναθηναϊκός Παπαπέτρου, Τσαρούχα, Τσώνος (Θεοδωρόπουλος) ΕΡΤSPORTS LIVE

-Ο πρωταθλητής αναδεικνύεται στις τρεις νίκες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ