20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τελικά ο Καντέρ είναι… τρομοκράτης; (vids)

Η ιστορία του Ενές Καντέρ έχει τραβήξει επάνω της όλα τα βλέμματα, καθώς η είδηση της έκδοσης εντάλματος για τη σύλληψή του έκανε τον γύρο ολόκληρου του πλανήτη.

Και πώς να μην συμβεί κάτι τέτοιο; Ο 25χρονος σέντερ είναι μεταξύ των κορυφαίων μη Αμερικανών παικτών που αγωνίζονται στο ΝΒΑ... Η κόντρα του με την κυβέρνηση της Τουρκίας δεν είναι κάτι νέο... Από πέρσι είχε γίνει γνωστή, όταν είχε εκδηλωθεί δημόσια και είχε ξεκαθαρίσει ότι απεχθάνεται τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και είναι φανατικός υποστηρικτής του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ωστόσο η κατάσταση ξέφυγε πριν μερικές ημέρες, όταν αρχικά ενημερώθηκε ότι το τούρκικο διαβατήριο του δεν ισχύει κι έχει ακυρωθεί, ενώ μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα κυκλοφόρησε η είδηση για το ένταλμα που έχει εκδοθεί για τη σύλληψή του. Μάλιστα η κατηγορία που «βαραίνει» τον Καντέρ είναι για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση! Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να πιστέψει κάτι τέτοιο... Μάλλον κανείς. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι η οικογένειά του από πέρσι το καλοκαίρι και μετά την παραδοχή του ότι στηρίζει τον Γκιουλέν, τον αποκλήρωσε, με τον ίδιο τον σέντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ να δηλώνει ότι δεν τον απασχολεί αυτό και ότι αν μπορούσε θα άλλαζε το επίθετό του και θα το έκανε... Γκιουλέν!

Βεβαίως αυτή είναι η μισή αλήθεια... Διότι «το αίμα νερό δεν γίνεται» και η συγκεκριμένη παροιμία ταιριάζει πλήρως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Οι γονείς του Καντέρ πιθανότατα τον αποκλήρωσαν ούτως ώστε να μην εκτεθούν στον... Σουλτάνο Ερντογάν. Άλλωστε παρά το γεγονός ότι προχώρησαν σε αυτήν την πράξη, ο πατέρας του μπασκετμπολίστα των Θάντερ, τον περασμένο Σεπτέμβρη απολύθηκε από τη δουλειά του.

Το μοναδικό ευχάριστο για τον 25χρονο άσο είναι ότι ο μικρός του αδερφός δεν έχει μείνει στην Τουρκία, αλλά βρίσκεται στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε κολέγιο του Ουισκόνσιν. 

Το μέλλον του επηρεάζεται από την πατρίδα του

Αν και γεννήθηκε όταν οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει στην Ελβετία, ο Καντέρ ήταν αρκετά δεμένος με τη χώρα του. Όλα αυτά πριν ξεσπάσει η κόντρα με τον Ερντογάν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τούρκοι έχουν ζητήσει τόσο από την αστυνομία των ΗΠΑ όσο και από την αντίστοιχη του Καναδά να συλληφθεί ο άλλοτε παίκτης της Φενέρμπαχτσε... Το γεγονός ότι οι Τούρκοι δεν μπορούν να τον συλλάβουν ίσως δημιουργήσει ένα άλλο πρόβλημα, καθώς έχουν δικαίωμα να ζητήσουν από τους Αμερικανούς να τον εκδώσουν. Κάτι βεβαίως που δύσκολα θα συμβεί.

Την ώρα πάντως που η Κυβέρνηση της γειτονικής χώρας θέλει να βάλει στο παιχνίδι ακόμα και την Ιντερπόλ προκειμένου να πετύχει τον στόχο της και να συλληφθεί ο Καντέρ, ο ίδιος ο σέντερ της Οκλαχόμα δεν μοιάζει να ανησυχεί και με ανάρτησή του στο twitter είχε τονίσει: «Δεν πρόκειται να με πιάσετε, μην σπαταλάτε τον χρόνο σας», ενώ κατήγγειλε ότι δέχεται και απειλές για τη ζωή του.

Το καλό και το... κακό για τον Καντέρ

Πλέον, μετά την ακύρωση του διαβατηρίου του ο Καντέρ δεν είναι πολίτης καμίας χώρας! «Θα μ' ενδιέφερε καθώς θεωρώ ότι εδώ είναι πλέον το σπίτι μου», σχολίασε ο ίδιος στο ενδεχόμενο να γίνει Αμερικανός πολίτης. Για να συμβεί αυτό όμως θα χρειαστεί αρκετός καιρός ωστόσο θα του λύσει όλα τα προβλήματα. Του χορηγήθηκε πράσινη κάρτα το 2016 και για να μπορέσει να βγάλει διαβατήριο των ΗΠΑ θα χρειαστεί να περάσουν πέντε χρόνια ή τρία σε περίπτωση που παντρευτεί κάποια Αμερικανίδα. Εντός της χώρας ο Καντέρ θα μπορεί να ταξιδεύει χωρίς πρόβλημα, ενώ το ίδιο ισχύει και στα εκτός έδρας παιχνίδια με τους Τορόντο Ράπτορς στον Καναδά. Ωστόσο δεν θα μπορεί να βγαίνει εκτός της Βόρειας Αμερικής, όσο τουλάχιστον δεν θα έχει διαβατήριο στην κατοχή του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Καντέρ δεν ήταν ούτε είναι τρομοκράτης απλά επειδή δεν έχει την ίδια πολιτική άποψη με τον Ερντογάν! 

Δείτε ορισμένα βίντεο από τα αθλητικά κατορθώματα του αθλητή των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ