23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

“Τελειώνει” ο Μπαρτζώκας!

Απ' ό,τι φαίνεται στην Μπαρτσελόνα πήραν τις αποφάσεις τους για το θέμα του προπονητή και σήμερα Τετάρτη αναμένεται να τις ανακοινώσουν επισήμως. Και όπως αναφέρει η Mundo Deportivo, όλα δείχνουν ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα αποτελέσει παρελθόν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της καταλανικής εφημερίδας, το βράδυ της Τρίτης 6/6 υπήρξε συνάντηση μεταξύ όλων των αρμόδιων διοικητικών στελεχών, στη διάρκεια της οποίας ελήφθη η οριστική απόφαση. Θα κινηθεί η διαδικασία λύσης της συνεργασίας με τον Μπαρτζώκα, κάτι που, πάντα σύμφωνα με την Mundo Deportivo, ήταν εξ αρχής η επιθυμία των διοικούντων την Μπαρτσελόνα, οι οποίοι χρέωναν στον Έλληνα τεχνικό τα άσχημα φετινά αποτελέσματα δίχως να βλέπουν ότι υπάρχουν εγγυήσεις βελτίωσης στο μέλλον.

Το μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο, είναι η αποζημίωση που πρέπει να πάρει ο Μπαρτζώκας, ο οποίος έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν. Το ποσό είναι μεγάλο και μάλιστα, όπως εκτιμά η εφημερίδα, αν δοθεί, θα προκαλέσει σημαντική μείωση του μπάτζετ που θα διατεθεί για τον αντικαταστάτη του, αλλά και για μεταγραφές. Γι' αυτό, την περασμένη Παρασκευή, στη συνάντηση που είχε ο Νάτσο Ροντρίγκεθ και οι συνεργάτες του με τον Μπαρτζώκα έγινε μια πρώτη προσπάθεια διαπραγμάτευσης για το ποσό της αποζημίωσης.

Όμως τα χρήματα που πρόσφερε η Μπαρτσελόνα στον Έλληνα προπονητή για να λύσει το συμβόλαιό του κρίθηκαν λίγα, ο τελευταίος επιμένει να ζητά όλο το ποσό που δικαιούται και η Μπάρτσα φαίνεται να ελπίζει πλέον ότι θα βρει αλλού δουλειά. Ήδη στην Ισπανία κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες περί απόλυσης του Σίτο Αλόνσο από την Μπασκόνια μετά την αποτυχία της να φτάσει στον τελικό των πλέι οφ της ACB και αντικατάστασής του από τον Μπαρτζώκα.

Φαβορί ο Σάρας, αλλά...

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, φαίνεται πως είναι αναπόφευκτο το διαζύγιο μεταξύ Μπαρτσελόνα και Μπαρτζώκα. Και σύμφωνα με την Mundo Deportivo, το μεγάλο φαβορί για να τον αντικαταστήσει είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος έχει παίξει στο παρελθόν στην ομάδα και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Βαρκελώνη. Ωστόσο η περίπτωσή του εμφανίζει δύο σημαντικές δυσκολίες.

Κατ' αρχάς ο Σάρας φέρεται να έχει αυξημένες απαιτήσεις τόσο όσον αφορά τις δικές του απολαβές όσο και σχετικά με το μπάτζετ που θα διατεθεί για μεταγραφές. Η άλλη δυσκολία είναι γραφειοκρατική.

Για να μπορέσει ένας αλλοδαπός προπονητής να κοουτσάρει ομάδα της ACB θα πρέπει, βάσει του κανονισμού, να έχει κοουτσάρει ομάδα της Ευρωλίγκας για τουλάχιστον δύο χρόνια. Ο Γιασικεβίτσιους υπήρξε προπονητής της Ζαλγκίρις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Άρα του λείπουν περίπου έξι μήνες για να κλείσει τη διετία, κάτι που σημαίνει ότι, αν αναλάβει τελικά, μέχρι τον Γενάρη θα πρέπει να είναι ο... βοηθός κάποιου άλλου προπονητή στην Μπαρτσελόνα, διότι πρώτος δεν θα μπορεί να είναι! Κι όσο κι αν ακούγεται αστείο αυτό, είναι κάτι που πρέπει να λυθεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ