24.9 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα όνειρα τίτλου του Μορέιρα (pics)

Τον τίτλο στο φετινό Basketball Champions League θέλει ο Γιανίκ Μορέιρα, που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ για να ενσωματωθεί στη Βίρτους Μπολόνια.

Οι Ιταλοί έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στους «16» της διοργάνωσης, όπως έκανε και ο «Δικέφαλος», αλλά δεν μένουν εκεί. Στόχος τους είναι η κατάκτηση του τίτλου, όπως τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του BCL ο 27χρονος σέντερ: «Κάναμε πολύ καλό πρώτο γύρο. Δεν θα είναι εύκολο και πολλές ομάδες στοχεύουν στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά εάν μείνουμε υγιείς και αποδώσουμε στο υψηλότερο επίπεδο μπορούμε να τον διεκδικήσουμε. Γνωρίζουμε πως απομένουν πολλές αναμετρήσεις και όλοι θα πρέπει να παίζουν σαν να είναι στον τελικό. Ωστόσο, θέλουμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο φέτος στο Basketball Champions League. Θα είναι καταπληκτικό για τους φιλάθλους, την ομάδα και την πόλη. Θα είναι σπουδαίο να γράψουμε ιστορία και να φέρουμε τον τίτλο στην Μπολόνια».

Αντίπαλος της Βίρτους Μπολόνια στην επόμενη φάση θα είναι η Λε Μαν, με τον Αγκολέζο να συμπληρώνει: «Θα πρέπει να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο για να τους κερδίσουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αποδίδουμε καλύτερα το τελευταίο διάστημα και η αυτοπεποίθησή μας είναι ανεβασμένη. Είμαστε φιλόδοξοι, έχουμε όλοι μας πολύ υψηλό κίνητρο».

Στο πλευρό τους θα βρίσκονται και οι φίλαθλοί τους, με το Γιανίκ Μορέιρα να αναφέρει σχετικά: «Η Μπολόνια έχει μεγάλη ιστορία στο μπάσκετ και μπορείς να νιώσεις το πάθος για το άθλημα, κάτι που είναι φανταστικό. Η βάση των φιλάθλων μας είναι σπουδαία, είναι ο… έκτος παίκτης μας σε κάθε ματς, μας στηρίζουν και μας δίνουν ενέργεια».

Αναφέρθηκε, φυσικά, και στην παρουσία του στους Θεσσαλονικείς, εξηγώντας παράλληλα το λόγο της αποχώρησής του. «Πέρασα καλά στον ΠΑΟΚ κι έμαθα πολλά. Αλλά η ευκαιρία να αγωνιστείς στην Ιταλία ήταν πολύ καλή, όταν αποφάσισα να ενσωματωθώ στην ομάδα τον Ιανουάριο, για το υπόλοιπο της σεζόν. Μου αρέσει, πραγματικά, να είμαι εδώ. Η ομάδα είναι πολύ ανταγωνιστική, με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για μια εξαιρετική σεζόν. Θέλω να δώσω τα δυνατά μου, τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα μου και για τους συμπαίκτες μου, προκειμένου να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε», παραδέχθηκε ο Γιανίκ Μορέιρα, ο οποίος έχει παίξει μέχρι στιγμής στο BCL σε τέσσερα ματς με τους Μπολονέζους και σε εννέα με τους «ασπρόμαυρους», έχοντας κατά μέσο όρο 8,2π. και 1,4 ριμπάουντ σε 17’.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ