21.2 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Τα “ψιλά” δεν πέρασαν στα “ψιλά” για την ΑΕΚ

Είναι από εκείνες τις κατηγορίες της στατιστικής που περνούν σε δεύτερη μοίρα, ωστόσο πολλές φορές αλλάζουν τις ισορροπίες και καθορίζουν τον νικητή ενός αγώνα. Οι δευτερεύουσες κατηγορίες απλοποίησαν το έργο της ΑΕΚ στον τρίτο ημιτελικό των πλέι οφ με τον Προμηθέα.

 


Η σημαντικότερη διαφορά ήταν οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου. Σε ένα ματς με 38 λάθη ο Προμηθέας έκανε τα 22 και από αυτά η ΑΕΚ σημείωσε 37 από τους 88 πόντους της. Πρόκειται για την κορυφαία φετινή επίδοση του Πρωταθλήματος (η προηγούμενη μεγαλύτερη της ΑΕΚ ήταν εκείνη των 31 πόντων στο εντός έδρας ματς με το Περιστέρι) ενώ και το επιμέρους σκορ με πόντους από λάθη αντιπάλων (37-14), επιβεβαίωσε την κυριαρχία της ΑΕΚ. Αυτό το +23 αποτελεί επίσης ρεκόρ περιόδου για την “Ένωση” που είχε +21 (31-10) στο εντός έδρας ματς με το Περιστέρι.

 


Η “Ένωση” βρήκε αρκετές φορές τον τρόπο να μετατρέψει τα λάθη του Προμηθέα σε αιφνιδιασμούς. Πήρε 13 περισσότερους πόντους στο transition από τον αντίπαλο της (26-13), “αγγίζοντας” το καλύτερο επιμέρους σκορ της στο φετινό Πρωτάθλημα αφού είχε +14 (21-7) στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

 


Η ΑΕΚ κυριάρχησε κοντά στο καλάθι και το επιμέρους 48-20 μέσα από τη ρακέτα το επιβεβαιώνει. Το +28 ήταν η μεγαλύτερη φετινή επίδοση για την ΑΕΚ που είχε +20 (44-24) στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο.

 


Εκεί όπου έπαψε να υπάρχει κάθε αμφιβολία για τον νικητή, ήταν η τρίτη περίοδος. Το επιμέρους 38-15 πέραν του ότι έκρινε οριστικά το αποτέλεσμα, ανέδειξε νέα ρεκόρ. Οι 38 πόντοι είναι κορυφαία επίδοση μιας περιόδου στο φετινό Πρωτάθλημα και φυσικά για την ΑΕΚ, όπως και το +23 ως προς τα εντός έδρας παιχνίδια της. Όχι όμως συνολικά αφού έκανε επιμέρους σκορ 36-10 στην τρίτη περίοδο του παιχνιδιού στη Ρόδο με τον Κολοσσό.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ