22.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα φαβορί και… οι Ανδαλουσιάνοι (vids)

Η 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκα ξεκίνησε με ισχυροποίηση της θέσης των βασικών φαβορί για την πρώτη τετράδα, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός, που ξεκίνησε θετικά το διήμερο για τα ελληνικά «χρώματα», ενώ η Μάλαγα υπενθύμισε με τρόπο υπερήφανο, ότι η «μάχη» για την οκτάδα δε θα τελειώσει αναίμακτα, για όσους ακόμη παλεύουν.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε... φόρα στην τελευταία περίοδο και έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση της Μπασκόνια με 93-86. Η σημαντική είδηση από αυτό το ματς για τη ρωσική ομάδα, είναι πως γίνεται η πρώτη που προκρίνεται μαθηματικά στα playoffs της Ευρωλίγκα, με τους Ουίλ Κλάιμπερν και Σέρχιο Ροντρίγκες να «καθαρίζουν την μπουγάδα», σε ένα παιχνίδι όπου οι Βάσκοι φαίνονταν για τρία δεκάλεπτα κοντά στο να αποκτήσουν «κανονάκι», στην προσπάθεια να διεκδικήσουν θέση στην οκτάδα.

Η Φενέρμπαχτσε είχε πολύ πιο εύκολο έργο, όπως φανερώνει το 89-70 απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο. Με τους Κώστα Σλούκα-Μπραντ Ουοναμέικερ να είναι καθοριστικοί παράγοντες στα σημεία, όπου η τουρκική ομάδα αύξησε οριστικά τη διαφορά της, η κυριαρχία 30 λεπτών, μετά από μία σχεδόν ισορροπημένη πρώτη περίοδο, την κρατά δυναμικά στο «κυνήγι» της δεύτερης θέσης.

Στον «αστερισμό» της απόκτησης του Μπόμπι Μπράουν και της επανόδου του Κιμ Τιλί, ο Ολυμπιακός έπαιξε με την «φωτιά», αλλά... τέλος καλό όλα καλά, με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να κάνουν τη δουλειά κόντρα στη Βαλένθια με 80-70. Με τον Βασίλη Σπανούλη να αναλαμβάνει στο φινάλε και να οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του, οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν την πορεία τους προς μία υψηλή τοποθέτηση στο βαθμολογικό πίνακα, στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Η Μάλαγα αξιοποίησε ακόμη μία φορά τη δυναμική της έδρας της κι έφτασε στην νίκη με 83-69 κόντρα στη Μακάμπι, παραμένοντας όρθια στο «παιχνίδι» της πρόκρισης. Επιβάλλοντας το δικό τους ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ανδαλουσιάνοι πήραν το σπουδαίο αποτέλεσμα, υπενθυμίζοντας στην «ομάδα του λαού» πως... τίποτα δεν έχει τελειώσει, με την τελευταία να «σπαταλά» την ευκαιρία να ισχυροποιήσει σε σχεδόν απόλυτο βαθμό το προβάδισμα που ήδη κατέχει.

Η 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκα:

Πέμπτη 22/2:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπασκόνια 93-86
Φενέρμπαχτσε-Αρμάνι Μιλάνο 89-70
Ολυμπιακός-Βαλένθια 80-70
Μάλαγα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 83-69

Παρασκευή 23/2:

Χίμκι-Παναθηναϊκός
Αναντολού Εφές-Ζαλγκίρις
Μπάμπεργκ-Ερυθρός Αστέρας
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ