22.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Τα υλικά άλλαξαν, η συνταγή όχι (vids)

Η Φενέρμπαχτσε παρουσιάστηκε πιο ισχυρή σε σχέση με πέρσι στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας. Το Basketa.gr παρουσιάζει τους πρωταθλητές Ευρώπης οι οποίοι θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Δύο ήταν οι μεγάλοι «πονοκέφαλοι» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς το περσινό καλοκαίρι. Η αποχώρηση του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς για τους Σακραμέντο Κινγκς και του Έκπε Ούντο για τους Γιούτα Τζαζ φάνηκε ότι θα δημιουργήσει άλυτο πρόβλημα σε περιφέρεια και ρακέτα. Ωστόσο το recruiting ήταν πολύ καλό, αν και η ομάδα συνεχίζει να πορεύεται με βάση την περσινή της συνταγή. Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του κλαμπ θέλει να παίζουν περισσότερο οι γηγενείς αθλητές, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καθώς παρουσιάζονται κατώτεροι των περιστάσεων. Παρ’ όλα αυτά, η Φενέρ τερμάτισε δεύτερη και θα συναντήσει την Μπασκόνια, στη μάχη για την πρόκριση σε τέταρτο διαδοχικό Φάιναλ Φορ.

Η πορεία

«Μία κρύο, μία ζέστη» ήταν η πορεία της Φενέρμπαχτσε στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου. Ο απολογισμός μετά από τα πρώτα 15 παιχνίδια ήταν 9-6 κι ελάχιστοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να βρεθεί τόσο ψηλά όσο κατέληξε τελικά. Στα πρώτα δέκα ματς του δευτέρου γύρου, οι πρωταθλητές Ευρώπης νίκησαν τα εννιά, ενώ συνολικά στο δεύτερο κομμάτι της regular season πέτυχαν δώδεκα νίκες και υπέστησαν τρεις ήττες, με αυτήν της τελευταίας αγωνιστικής από τη Μάλαγα, να είναι αδιάφορη βαθμολογικά. Ο τελικός απολογισμός ήταν 21-9 και η δεύτερη θέση την καθιστά μεγάλο φαβορί για πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Βελιγραδίου.

Το αστέρι

Ο Γιαν Βέσελι είναι εκείνος ο οποίος ξεχωρίζει στη φετινή έκδοση της Φενέρμπαχτσε. Ο Τσέχος σέντερ μετά τις αποχωρήσεις που υπήρξαν αναγκάστηκε να κάνει το βήμα μπροστά και τα έχει καταφέρει. Σε 28 παιχνίδια σκόραρε κατά μέσο όρο 12,9 πόντους με το εντυπωσιακό 61,2% στα σουτ δύο πόντων. Παράλληλα μαζεύει και 4,9 ριμπάουντ σε κάθε αγώνα. Στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης συγκεντρώνει 16,5 βαθμούς και είναι με διαφορά ο πιο σημαντικός παίκτης της ομάδας του.

Ο προπονητής

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θεωρείται –και όχι άδικα- ο κορυφαίος προπονητής για να διαχειριστεί μία σειρά αγώνων και να παρουσιάσει την ομάδα του τόσο έτομη όσο χρειάζεται ούτως ώστε να πάρει την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ. Κάποιοι τον αμφισβήτησαν, αλλά πέρσι έδωσε τις απαντήσεις του, οδηγώντας τους άμαθους Τούρκους στην πρώτη τους κατάκτηση Ευρωλίγκας. Παρά τα διαφορετικά υλικά, η συνταγή και φέτος είναι ίδια, καθώς επιθυμία του «Ζοτς»

Δείτε βίντεο με highlights της ομάδας...

https://www.youtube.com/watch?v=02ldFjsO3JE

https://www.youtube.com/watch?v=ouZd1vwYkoU

https://www.youtube.com/watch?v=02-crnhuB9U

https://www.youtube.com/watch?v=lnp-WwDVeJ0



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ